Új önjáró és vontatott permetezőgépek a Harditól – továbbfejlesztett fúvókákkal

Új önjáró és vontatott permetezőgépek a Harditól – továbbfejlesztett fúvókákkal

Agrofórum Online

Nincs megállás a fejlesztésekben. A Hardi hamarosan Magyarországon is bemutatja legfrissebb innovációit. Arculatváltáson ment át például a Alpha önjáró permetezőgép, tehát a műszaki tartalom mellett változik a külalak is. A vontatott szántóföldi permetezőgépek palettáján megjelent a HARDI AEON, ami a csúcskategóriát képviseli, és ez többek között dizájnban is megjelenik. A precízebb vegyszerkijuttatás érdekében a fúvókák szintjén is folyamatosan zajlanak a fejlesztések, aminek legújabb eredménye ugyancsak kézzel fogható lesz hazánkban is.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Öreg vetőgép nem feltétlenül vén vetőgép - Összehasonlítottunk két kukoricatáblát

2020. július 6. 10:20

Nem mindegy, hogy milyen vetőgéppel dolgozunk. Közhelyesen hangzik a megállapítás, de ha közelebbről is megtekintünk néhány kukoricatáblát, akkor komoly különbségeket láthatunk egy régi, egyszerű felépítésű, hagyományosnak mondható eszköz és például egy alapvetően ugyancsak koros, de a Precision Planting által felújított, érzékelőkkel, modern kiegészítőkkel ellátott vetőgép munkája között. Ezeket az eltéréseket vizsgáltuk meg Székesfehérvár határában Sebestyén Gergellyel, az AGCO leányvállalatának közép-európai régióvezetőjével.

Hajtatott paradicsom termesztése üvegházban - Integrált növényvédelem az Árpád-Agrár Zrt.-nél

05:34

Hajtatott paradicsom termesztése üvegházban - Integrált növényvédelem az Árpád-Agrár Zrt.-nél

2019. március 11. 07:42

Az Árpád-Agrár Zrt.-hez tartozó Szentesi Paradicsom Kft. legnagyobb, több mint 4 hektáros üvegházában már szedik az érett koktélparadicsomot, a fürtös paradicsom pedig nagyjából két múlva kerülhet az áruházak polcaira. A technológia alapja a talaj nélküli, hidropónikus termesztés, a tápanyag-ellátást a öntözőrendszerrel oldják meg, a fűtést pedig termálvízzel.

Dráguló műtrágya? Lúgosodó talajok? Talajjavító megoldások

2021. december 27. 17:03

A talajjavítás kapcsán a kijuttatás módjához kell igazítani a termékeket - ez az egyik alapvető szempont a Vulcan Agro-nál- Ennek köszönhetően gyorsan, könnyen, a már meglévő gépállománnyal területre juttatható magas minőségű és hatékony készítményeket kínálnak a gazdálkodóknak.

Édesburgonya: egy igen takarékos és hasznos növény - még a homoktalajokon is

3:56

Édesburgonya: egy igen takarékos és hasznos növény - még a homoktalajokon is

2023. október 31. 10:10

Az édesburgonya, vagy batáta, Magyarországon egyelőre új kultúrának számít. A trópusi származású növény sok napfényt és meleget igényel. Miután a talaj tömörödöttségére igen érzékeny, az Ásotthalom-környéki, laza szerkezetű homoktalajokon kiválóan termeszthetőnek bizonyul... A terület adottságait kihasználva vágott bele a kultúrnövény termesztésébe a Bivalyos Tanya családi gazdaság is, ahol immár több mint 30 éve folyik sikeres batátatermesztés, és amely mára Magyarország vezető édesburgonyaszaporítóanyag-előállítójává nőtte ki magát.

Hova tűnt a búza? - Agrofórum határszemle Sipos gazdával

2022. május 25. 11:52

Sipos gazda az Agrofórum határszemle videórovatában annak járt utána, hogy hova tűnt a búza egy nagy kiterjedésű táblán.

Újdonság: kalászosok szemenkénti vetése a gyakorlatban

2021. május 1. 08:12

Szemenkénti vetőgép juttatta a talajba az őszi búza vetőmagot Bükön és Mosonmagyaróváron. Az új, ám például Németországban már évek óta alkalmazott technológiához speciális adagolót is fejlesztettek, amivel a kalászosokat is - a kukoricához vagy éppen a napraforgóhoz hasonlóan - szemenként lehet elvetni.

Hardi Percek I. rész - ISOBUS kommunikációs rendszer

2018. november 2. 20:16

Az úgynevezett Hardi Retrofit szettel a nem ISOBUS-os traktor átalakítható, a beszerelést követően az ISOBUS-os Hardi permetezőgépek már egyszerűen csatlakoztathatóak lesznek.

Az őszi gyomirtás tavaszi tapasztalatai

2021. április 13. 10:20

Gyommentes sorközök, egységes, egészséges állomány. A Jászladány határában fekvő búzatáblán a JÁSZ-FÖLD Mezőgazdasági Zrt. szakemberei 2020-ban őszi gyomirtást alkalmaztak. A látvány magáért beszélt, a klímaváltozás okozta kihívásokra, a gyomflóra változásaira a viszonylag új technológiai elem már az első évben hatékony választ adott.