Címke: Permetezőgép

permetezőgép

A permetezőgépek a növényvédelem gépei közé tartoznak. A permetező szereket szórással, permetlé formájában juttathatják ki a kívánt felületre. A permetezőgépek felépítésük tekintetében igen egységesek, főbb részeik: tartály, szivattyú, szívószűrő, csap, visszavezető cső, légüst, fojtószelep, keverőszerkezet, beöntőnyílás, nyomószűrő, nyomásszabályzó szelep, nyomásmérő óra, szakaszolószelep, szórófej, szórószerkezet. A cseppképzés és a felületre kijuttatás módja szerint megkülönböztetünk hidraulikus cseppképzésű, szállítólevegős, légporlasztásos, mechanikus cseppképzésű és termikus cseppképzésű munkagépeket. Az alkalmazási területük szerint szántóföldi, kertészeti és kisüzemi gépeket (kézi, motoros háti, hordozható motoros permetezőgépek) választhatunk. A vontatott, illetve függesztett kivitelű munkagépek mellett forgalomba kerülnek talajművelő gépre vagy vetőgépre, traktorra, teherautóra szerelt változatok is. Továbbá léteznek nagy teljesítményű önjáró vegyszerező célgépek. Az Agrofórum Online Gépészet és Gépinfo rovataiban mindig friss híreket, a Videók aloldalon pedig érdekes rövidfilmeket talál a mezőgazdasági gépekkel kapcsolatban.

Kapcsolódó címkék

mezőgazdasági géphasznált mezőgazdasági gépMezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeummezőgazdasági gépgyártóeladó mezőgazdasági gépRobix Hungary Mezőgazdasági Gépgyártó Kft.Hantech Mezőgazdasági Gépgyártó Zrt.mezőgazdasági gépkezelőMezőgazdasági Gépésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenymezőgazdasági gépjavítómezőgazdasági gépésztechnikusIntelligens mezőgazdasági gépMezőgazdasági Gépesítési Intézetmezőgazdasági gépbemutatótraktorhúzó versenytraktorveterán traktorÖreg Traktorok TalálkozójaBodoglári Traktoros FesztiváltraktorfesztiválÉv Traktoratraktorkerékelektromos traktorültetvény traktorkertészeti traktortraktorgyártástraktorgumitraktortesztlopott traktortraktorbalesettraktorlopástraktorpiackistraktorhasznált traktoreladó traktorSolymári Traktor TalálkozóhibridtraktortraktorversenyCsólyospálosi TraktorversenyZákányszéki TraktorSHOWtraktorárveréstraktorpullingönjáró traktorvezető nélküli traktorEurópai Traktorvezető BajnokságVálickameti Traktor és Géptalálkozóe-traktorAz év traktoratraktorfülketraktorhűtésönvezető traktortraktorgyárTraktorhúzó Európa Kupamagyar traktorrobot traktorrobottraktorerőgéperőgépekkombájnszőlőkombájnrizskombájnhasznált kombájnGumiheveder S-Series kombájnokhozkultivátorsorközművelő kultivátormulcskultivátorSzántóföldi kultivátorKombinált kultivátorMulcs kultivátorhibridkultivátorvetőkultivátorlángkultivátorokvetőgépszemenkénti vetőgépszemenként vetőgépgabona vetőgéppneumatikus vetőgéppermetezéspermetezéstechnikalemosó permetezésLevél alá permetezés
Szakcikkek / Növényvédelem

Permetezőgépek téli felkészítése

2019. november 20.

Ha nem biztos, hogy megfelelően el tudja végezni a fagymentesítést, kérje az Agroázis szakembereinek segítségét, szakképzett szervizes kollégáinkkal állunk partnereik rendelkezésére.

Agrárhírek / Gépinfo

Nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítás Szlovéniában

2019. szeptember 5.

Az ágazatban zajló innováció, technikai fejlődés nyomon követésének, továbbá a termeléshez, tenyésztéshez szükséges input anyagok, gépek forgalmazóival történő kapcsolattartásnak egyik kitűnő helyszíne az AGRA, Gornja Radgonán.

Agrárhírek / Növényvédelem

Két alkalommal lesz permetezőgép-felülvizsgálati alapképzés szeptemberben

2019. szeptember 5.

Az alapképzés szakmai ismeretanyagának elsajátítása vizsgaköteles.

Szakcikkek / Gépészet

Látogatás Johann Sebastian Bach és a Sack eke városában

2019. június 4.

Az Amazonen-Werke Kft. meghívására egy ötvenfős társaság (kereskedők, gazdálkodók) tett látogatást az Amazone-BBG lipcsei gyárában.

Agrárhírek / Gépinfo

Új, UF 1602-es függesztett permetezőgéppel bővül az Amazone kínálata

2019. március 11.

Az UF 1602-est egy speciálisan kialakított, kedvezőbb súlyponttal rendelkező polietilén tankkal szerelték fel. A sima tartályfalak lehetővé teszik az effektív külső és belső tartálytisztítást.

Agrárhírek / Növényvédelem

Figyelem! Egyelőre szigorúan tilos a permeteződrónok használata a magyar földeken!

2019. február 21.

A Nébih felhívja az érdeklődők és érintettek figyelmét, hogy drónok növényvédelmi használata még nem engedélyezett, arra csak a jogi környezet kialakítását követően nyílik lehetőség.

Agrárhírek / Gépinfo

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot - Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

2019. január 13.

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját.

Szakcikkek / Gépészet

Permetezőgép a somogyi dombokra szabva

2018. november 22.

Az első Hardi permetezőgép 12 évvel ezelőtt került Kiss Lajos családi gazdálkodó tulajdonába, és azóta is járja a Somogy megyei földeket. Idén egy új Navigator 4000 permetezőgéppel bővült a gépállomány.

Szakcikkek / Gépészet

Égszínkék talajművelés Franciaországban – Lemken újdonságok

2018. október 2.

A talajművelő gépek specialistája a szántás területén is új megoldásokkal jelentkezett.

Szakcikkek / Gépészet

Gumihevederes eszközhordozó a szélsőséges helyzetekre is

2018. augusztus 7.

A francia HUBERTRACK HHT-100 típusjelzésű, új, innovatív gumihevederes eszközhordozó rendkívül hasznos lehet a mezőgazdasági termelők számára.