Újra vár a szántóföld! Ismét találkozhatunk egymással!

Újra vár a szántóföld! Ismét találkozhatunk egymással!

Agrofórum Online

Végre irány a szántóföld, végre újra találkozhatunk egymással! Az online térből kilépve június közepén ugyanis négy időpontban, négy helyszínen ötödik alkalommal rendezik meg az AgroFIELD Akadémia Konferencián, ahol minden résztvevőt objektív vizsgálati eredmények várnak.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Debrecenben tudományos kísérlet igazolja a lombtrágyák termésnövelő hatását

2022. június 21. 09:49

Május első napjaiban szépen sorolt a kukorica a Debreceni Egyetem Látóképi kísérleti telepén, ahol többek között a Natur Agro lombtrágyáinak hatékonyságát vizsgálják a kutatók a legkiválóbb és legnépszerűbb nemesítőházak hibridjein.

Oda kell figyelni az árukukorica két kártevőjére: a kukoricamolyra és a gyapottok-bagolylepkére

2022. július 8. 16:02

Két kártevőre különösen oda kell figyelnie az árukukoricát termelő gazdálkodóknak: a kukoricamolyra és a gyapottok-bagolylepkére. Az enyhe télnek köszönhetően mindkét károsítónál számítani kell a jelentős kártételre. Ennek megelőzése azonban az FMC Coragen készítményével és ARC rovarmonitoring rendszerének segítségével egyáltalán nem lehetetlen feladat. A kulcs a kukoricamoly és a gyapottok-bagolylepke elleni védekezésben az időzítés.

A vöröshagyma termesztése megéri?

03:20

A vöröshagyma termesztése megéri?

2024. május 8. 06:10

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a FruitVeb, valamint Gyógynövény Szövetség és Terméktanács hagyma növényvédelmi szakmai napot szervezett Szabadszálláson.

Väderstad innovációk IV. - A Rapid-elv

2022. május 14. 19:28

A Väderstad innovációkat bemutató videósorozatunk negyedik részében a Rapid-elvet és annak előnyeit ismerhetik meg nézőink.

BOBCAT Bemutatónapok

2020. január 15. 09:44

A 2019-es Bobcat Bemutatónapokon több mint 700 ügyfél és kereskedő vett részt az EMEA-régió minden részéből, ahol a már meglévő termékpaletta az új fejlesztésekkel együtt került bemutatásra. Ez a meghívotti létszám az eddigi legtöbb a rendezvény történetében, akik azért jöttek, hogy megragadják a lehetőséget, hogy munkakörülmények között próbálhassák ki a Bobcat rakodók, minikotrógépek, teleszkópos rakodók és szerelékek teljes választékát.

Hogyan érdemes metszeni a szuperintenzív almaültetvényben? - Tanácsok a KITE-től

2023. március 19. 17:38

Poór Miklós és fia, Poór Péter családi gazdasága régóta a KITE Zrt. technológiai partnere. Idén egy 2019-es telepítésű almaültetvényüket látogattuk meg Nyírmadán.

ARBOS 5130 Advanced traktor Adonyban - 5 év garancia, kiemelkedő motor, kiváló ár-érték arány

01:31

ARBOS 5130 Advanced traktor Adonyban - 5 év garancia, kiemelkedő motor, kiváló ár-érték arány

2019. május 8. 08:36

A DM-Ker Kft. által forgalmazott ARBOS 5130 Advanced traktor 136 lóerő teljesítményű. Powershift váltóval és elektrohidraulikus hátsó emelőművel érhető el. Egy amerikai, Kohler típusú motorral szerelték, ami tavaly elnyerte az év dízelmotorja címet. A hátsó emelőmű terhelhetősége 4600 kilogramm.

KWS újdonságok - Feliciano KWS, a betegségellenálló robusztus repce

2020. május 19. 21:18

A 2020-as év egyik újdonsága a FELICIANO KWS repce, ami nagyon könnyen adaptálható a különböző termőhelyi viszonyokhoz. „Intenzív és extenzív technológiákhoz egyaránt ajánljuk. Őszi fejlődési képessége kiemelkedő, a vetést követően ráadásul nemcsak a föld felszíne fölött képez nagy zöldtömeget, hanem a talajban is nagyon erős gyökérrendszert fejleszt” – ismertette Dr. Kismányoky András.