Új permetezőgép a magyar piacon – Alacsony lémennyiség és precíz cseppméret-szabályozás a Danfoillal

Új permetezőgép a magyar piacon – Alacsony lémennyiség és precíz cseppméret-szabályozás a Danfoillal

Agrofórum Online

Munkateljesítmény-növekedés, a transzfervíz mennyiségének csökkentése, kiváló cseppméret-szabályozás és magas fokú elsodródás elleni védelem. A közelmúltban különleges, a piacon egyedinek számító, Dániában gyártott és fejlesztett permetezőgépek hazai forgalmazását kezdte meg a szentlőrinci központú Velox-Ker Kft.

A Danfoil magyarországi premierjén a megjelent gazdálkodók a ConCorde vontatott gépen keresztül ismerhették meg azt a komplex növényvédelmi rendszert, ami például a Green Deal jövőbeli céljainak elérésében is a termelők segítségére lehet.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Növényvédelem a bioszőlész szemével

4:37

Növényvédelem a bioszőlész szemével

2023. július 20. 08:00

A biológiai növényvédelem eredményessége szőlőben sokak számára a mai napig megkérdőjelezhető. De a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen technológiai megközelítéssel is nagy sikerrel megóvható a borászati alapanyag. Dobosi Dániel, a szentantalfai Dobosi Pincészet alapítója 2003-ban, 15 ha-ral, pontosabban, biztonsági okokból, annak a felével indult el a biológiai növényvédelem útján.

A szántóföldön lekerül a király ruhája - Megéri ott lenni az Agrofield Akadémián

02:49

A szántóföldön lekerül a király ruhája - Megéri ott lenni az Agrofield Akadémián

2019. augusztus 23. 18:02

Szeptemberben testközelben, a szántóföldön várja a gazdálkodókat az Agrofield Akadémia, méghozzá az ország három pontján, Püskiben, Dalmandon és Görbeházán.

Väderstad innovációk V. - Kopóhegyek

2022. június 29. 20:00

A svéd Väderstad a mezőgéppiac egyik leginnovatívabb gyártója, munkásságát számos újítás, bejegyzett szabadalom fémjelzi. Videósorozatunkban a legfontosabb Väderstad innovációkat mutatjuk be, az ötödik részben a speciális kopóhegyek funkcióját ismerhetik meg a nézők.

Energiatakarékosság és talajvédelem: hívószavak a KITE életében

3:11

Energiatakarékosság és talajvédelem: hívószavak a KITE életében

2023. szeptember 2. 10:40

A KITE Szántóföldi Napok második helyszínén, Hajdúböszörményben két fő témakör, az energiatakarékosság és a talajvédelem köré épült a vállalati bemutató. A két terület a növekvő inputanyagárak, és a folyamatosan degradálódó talajok mellett igen meghatározó.

Miért volt Massey Ferguson traktor Szekszárd belvárosában? - Mert Tolnában erősít a Velox-Ker

2022. november 5. 19:38

A szekszárdi Kossuth Lajos utcában különös látványt nyújtott a Massey Ferguson traktor, melynek megjelenése különleges alkalomról tett tanúbizonyságot.

A növényvédő szerek alternatívája? - Növényélettan és termésbiztonság - Agrofórum kerekasztal 2. rész

2020. március 5. 05:48

Növényélettannal a termésbiztonság szolgálatában. Ezzel a címmel tartott kerekasztal beszélgetést az Agrofórum a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon. A fórumszínpadon a szakértők számos lényeges információra felhívták a figyelmet.

Az ipari paradicsomtól a hajtatott paprikáig - Zöldségágazati évértékelő 2019

2020. január 30. 20:09

Összességében fejlődő pályán van egy veszélyes zöldségtermesztés, ami a klímaváltozás és a nehéz piaci viszonyok közé esik, mivel a vállalkozás fennmaradása vállalkozásként történik. Általánosságban elmondható, hogy a 2019-es években, májusi hűvös és egy szabad szabad kultúrát szem előtt tartva, miután a borsónak inkább kedvezett a csapadékosabb, hidegesebb időjárási.