Újra virágba borult a káprázatos nagybani

Újra virágba borult a káprázatos nagybani

Agrofórum Online

Ismét kivirult a nagybani virágpiac Szigetszentmiklóson. A koronavírus-járvány miatt talán leginkább sújtott agrárágazat, a dísznövénykertészet az Anyák Napját követően tért magához, és bár a vágott virágokkal foglalkozókat negatívan érintette a ballagások elmaradása, a Flóra Hungária csarnokában már nagy a nyüzsgés hétfőnként és csütörtökönként, lassanként visszaáll a régi rend.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Aratják a waxy kukoricát Dombóváron - "Egy mezőgazdász sosem lehet teljesen elégedett"

04:50

Aratják a waxy kukoricát Dombóváron - "Egy mezőgazdász sosem lehet teljesen elégedett"

2019. november 4. 20:51

"Egy mezőgazdász sosem lehet teljesen elégedett az adott évvel vagy az adott munkájával, mindig jobbra törekszik" - véli Molnár Dániel, a dombóvári Agrár-Béta Kft. növényorvosa.

KWS új generációs kukoricahibridek 2019-ben! (Baranyi Attila gazdálkodó, Hobol)

2018. október 8. 06:16

A KWS Magyarország Kft. a 2019-es szezonra három új kukoricahibridet mutat be a magyar gazdálkodóknak. A KWS Smaragd, a KWS Kasmír és KWS Durango a KWS Kukorica Teszt Akadémia program részeként 2018-ban többek között a Baranya megyei Hobol térségében is bizonyíthatott.

Óvári gazdászok találkozása a jövőjükkel - A Precíziós Agrártájolón jártunk

2022. április 27. 10:47

A pilisvörösvári születésű Ziegler István példája tökéletesen megmutatja, milyen lehetőségeket rejt egy olyan alkalom, amikor az egyetemi oktatás és a piaci, gyakorlati oldal összetalálkozik. Az április közepén Mosonmagyaróváron megrendezett Precíziós Agrártájoló számos tekintetben segítette a Széchenyi István Egyetem hallgatóit, de a megjelent kiállítókat is. Amíg utóbbiak a jövőbeli munkatársakat kereshették, addig a hallgatók a rendezvény idején innovatív technológiákkal ismerkedhettek meg, és naprakész tudást szerezhettek a hazai mezőgazdaság kiváló cégeitől és azok képviselőitől.

Márpedig a szántás kockáztatás

4:50

Márpedig a szántás kockáztatás

2023. augusztus 14. 13:00

A szántás létjogosultsága minden esetben felülvizsgálandó ilyen szélsőséges időjárási körülmények, és talajaink állapota miatt. A több generáción átívelő megszokás jelentősen hozzájárulhat a talajdegradációs folyamatok erősödéséhez. Okszerűen, a talajállapot felmérését követően azonban vannak esetek, amikor akár ,,ekéhez is nyúlhatunk”. A talaj víztároló kapacitásának növelése, szervesanyaggal való feltöltése, a megfelelő talajélet fenntartása azonban egyéb más gyakorlatok előtérbe helyezésével hatékonyabban támogatható.

GPS-precizitású vaddisznók a kukoricasorokban - Agrofórum határszemle Sipos Gazdával

2022. június 8. 11:50

Vadkár jelenléte egy Hódmezővásárhely határán fekvő kukoricatáblában. 

Differenciált, precíziós hibridárpa-vetés Kunpeszéren - Horsch vetőgéppel

04:38

Differenciált, precíziós hibridárpa-vetés Kunpeszéren - Horsch vetőgéppel

2019. november 14. 11:38

Október elején az Alföldön is nagy erőkkel zajlott az őszi árpa vetése, Kunpeszér határában ráadásul mindez precíziósan történik - ahogy ez már megszokott minden növénykultúra esetében. Németh András precíziós mezőgazdasági szaktanácsadónál már tavasszal, a kukoricavetés idején, valamint nyáron, a zab betakarításakor is jártunk, az akkor készített videóink ugyanúgy elérhetőek honlapunkon, mint az őszi, amikor a hibridárpáról és annak precíziós talajba juttatásáról beszélgettem a fiatal gazdálkodóval.

Hardi Percek XIX. - Hidraulikus nyomtáv-állítás

2022. május 14. 19:30

A FloatRide rugózással rendelkező ALPHA evo EcoDrive felszerelhető hidraulikus nyomtávállítási funkcióval is. Az ilyen híd esetében a nyomtáv 180–280 cm tartományban állítható (a gumiabroncsmérettől függően).

Differenciált műtrágyaszórás Sárkeszin

04:58

Differenciált műtrágyaszórás Sárkeszin

2019. február 22. 09:27

Felbolydult a magyar határ, február 15-étől ugyanis szabad a műtrágyázás a hazai szántóföldeken. Mivel az időjárás és a talajviszonyok is kedvezőek a munkaművelethez, így napok óta zúgnak a traktorok, dolgoznak az egyre modernebb műtrágyaszórók. Nincs ez másképp Sárkeszin sem, ahol a Szabó Családi Gazdaságnál már differenciáltan juttatták ki az első fejtrágyát 190 hektárnyi repcére.