Debrecenben tudományos kísérlet igazolja a lombtrágyák termésnövelő hatását

Debrecenben tudományos kísérlet igazolja a lombtrágyák termésnövelő hatását

Agrofórum Online

Május első napjaiban szépen sorolt a kukorica a Debreceni Egyetem Látóképi kísérleti telepén, ahol többek között a Natur Agro lombtrágyáinak hatékonyságát vizsgálják a kutatók a legkiválóbb és legnépszerűbb nemesítőházak hibridjein.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Teltebb fürtök, nagyobb szőlőszemek, dúsabb lombozat

2020. augusztus 31. 07:21

A 7 hektáron az Alföldön szőlőt termesztő László Géza két éve ismerkedett meg a Seedplus egyik termékével, a NUTRIGREEN AD-vel, ami azonnal elérhető aminosav formájában biztosít szerves nitrogént a növényeknek. Bár az elején szkeptikus volt, az akkori 1,5 hektáros teszt annyira meggyőzte, hogy tavaly már mind a 7 hektáron alkalmazta a készítményt.

Szőlészeti gépújdonságok a Balaton partján

2021. december 7. 14:59

Csodás helyszínen, a Balaton mellett, a Légli szőlőbirtok területén mutatta be gépkínálatának újdonságait a Vektor Mezőgép Kft. Míg az olasz Spedotól a soraljművelésre ajánlottak profi eszközöket, addig a német Freilauber a szőlő zöldmunkáihoz kínál hatékony gépeket.

A hereford húsmarha-fajta előnyei

2020. március 31. 11:17

Megéri hereford húsmarhát tartani, hiszen az Egyesület Királyságbéli Herefordshire grófságban kitenyésztett fajta számos jó tulajdonsággal rendelkezik, ami rendkívül kedvező a kis és a nagygazdaságok számára is. De mi a legfőbb előnye a fajtának a többi húsmarhával szemben?

Precíziós kukoricavetés a szikes és homokos talajok ölelésében - Differenciált tőszám Kunpeszéren

05:07

Precíziós kukoricavetés a szikes és homokos talajok ölelésében - Differenciált tőszám Kunpeszéren

2019. május 6. 05:17

A Bács-Kiskun megyei Kunpeszér a bugaci homokhát és a dunavölgyi sík találkozásánál fekszik, a térségben a gyenge homok és a kötött, szikes réti talajok gyakran egy táblán belül is váltják egymást. Így aztán nem véletlen, hogy Németh András fiatal gazdálkodó már néhány éve a helyspecifikus gazdálkodásra helyezte a hangsúlyt, tavaly pedig precíziós szakmérnök is lett. A kukorica tavaszi vetését április végéhez közeledve fejezte be.

Fergeteges gépkavalkád Lajoskomáromban - Lemken és Farmet újdonságok az Andest Gépshow-n

05:08

Fergeteges gépkavalkád Lajoskomáromban - Lemken és Farmet újdonságok az Andest Gépshow-n

2019. augusztus 28. 10:36

Augusztus 2-án Farmet és Lemken talajművelő eszközök lepték el a Fejér megyei Lajoskomárom határát, ahol az Andest-2005 Bt. tartotta meg immáron hagyományos, nagyszabású szántóföldi gépbemutatóját. A rendezvényen a két márka legújabb fejlesztéseivel ismerkedhettek meg a gazdálkodók.

AGROmashEXPO - AgrárgépShow 2016

04:02

AGROmashEXPO - AgrárgépShow 2016

2016. január 29. 09:15