A szüret utáni lombvédelem fontos!

Agrofórum Online

A szüret utáni lombvédelemnek nagy jelentősége van a következő évi fertőzési források gyérítése, a növényeink védelme szempontjából.

Nincs ez másképp a videó központjában álló kajszifa esetében sem. Itt a sztigmina már a levéllemezek akár 30%-át is károsította, így az asszimilációs felület csökkenése fokozódik. Emellett a tartalékok télire való felhalmozása sérül.

A szüret utáni lombvédelem jelentőségéről Zsigó György növényorvos beszél.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott a Vaderstad E-Services rendszere

5:08

Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott a Vaderstad E-Services rendszere

2024. február 14. 11:10

Az E-services rendszert évekkel ezelőtt vezette be a Vaderstad, mely eleinte a Tempo vetőgépeken jelent meg. A vállalat fejlesztői egy olyan jövőbe mutató megoldást láttak benne, amelyről maguk sem gondolták, hogy ilyen nagy sikere lesz. A tavalyi, novemberi Agritechnica kiállításon az E-Services rendszer segítségével olyan talajművelési megoldást mutattak be amely hozzájárul az autonóm megoldások eszköztárának bővüléséhez.

Agrofórum metszésiskola - Alma karcsú orsó fenntartó metszés

11:15

Agrofórum metszésiskola - Alma karcsú orsó fenntartó metszés

2019. március 24. 06:31

Hogyan kell megmetszeni tavasszal az almafát, hogy bő termésünk legyen? Melyek a termő részek, és mit kell levágni, illetve meghagyni? Mi az a karcsó orsó forma?

Őszi búza aratás Nemesgörzsönyben Versatile Vector 425 kombájnnal

2018. július 30. 13:40

Július elején, az aratás utolsó napján érkeztünk a Pápához közeli Nemesgörzsönybe, ahol a 160 hektáron gazdálkodó Pethő Kálmán az év elején vásárolta meg új Versatile Vector 425 kombájnját a Vektor Holding Kft.-től.

Talajművelés Versatile traktorral és Kerner hibridkultivátorral Kertán

2018. augusztus 6. 13:44

Július utolsó napján tartott szántóföldi bemutatót a Veszprém megyei Kertán a Vektor-Holding Kft. A középpontban ezúttal a számos talajmunkát elvégző Kerner Corona hibridkultivátor állt, amit egy Versatile 335 nagyteljesítményű nehézuniverzális traktor vontatott.

A növényvédő szerek alternatívája? - Növényélettan és termésbiztonság - Agrofórum kerekasztal 2. rész

2020. március 5. 05:48

Növényélettannal a termésbiztonság szolgálatában. Ezzel a címmel tartott kerekasztal beszélgetést az Agrofórum a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon. A fórumszínpadon a szakértők számos lényeges információra felhívták a figyelmet.

Exkluzív interjú Nagy István agrárminiszterrel

2018. június 10. 19:48

Nagy István agrárminiszter az Agrofórum kérdéseire válaszolt. Témák: Mosonmagyaróvár, az alma mater - Generációváltás - Osztatlan közös földtulajdon - Öntözés - Fehérjeprogram - Jövőbe tekintés. Riporter: Bódis László - Operatőr-vágó: Gribek Dániel

A hereford húsmarha-fajta előnyei

2020. március 31. 11:17

Megéri hereford húsmarhát tartani, hiszen az Egyesület Királyságbéli Herefordshire grófságban kitenyésztett fajta számos jó tulajdonsággal rendelkezik, ami rendkívül kedvező a kis és a nagygazdaságok számára is. De mi a legfőbb előnye a fajtának a többi húsmarhával szemben?

Väderstad innovációk I. - Crossboard simító

2022. február 3. 07:49

A Väderstad az 1980-as évek végén szabadalmaztatta a speciális simítósorát, ami a svéd gyártó talajművelő és gabonavetőgépeihez rendelhető. Feladata a felszín hatékony egyengetése, a nagyobb hantok, rögök porhanyítása.