Ha szárbontás akkor Natur Jet!

Agrofórum Online

A Natur Agro Hungária Kft. immár 22 éves múltra visszatekintő cég, és az idei Szentlőrinci Mezőgépnapok alkalmával is az érdeklődők elé tárta tápanyag-utánpótlási, mikrobiológiai megoldásait - válaszul a klimatikus körülmények változására. Az egészséges élelmiszer-előállítást támogató cég új technológiája, a Natur Jet segíti a gazdálkodókat az alkalmazkodásban.

A Natur Agro színes talajoltó, és talajjavító, illetve növényspecifikus lombtrágya palettájával segíti az alkalmazkodási folyamatokat ebben a rendkívül összetett környezetben. A rendelkezésre álló megoldásokat a gazdálkodóknak be kell illeszteniük a technológiai sorba, amely nem egyszerű, azonban szerencsére a Natur Agro szakértelme rendelkezésre áll a tekintetben is, hogy a készítmények kijuttatása hogyan valósuljon meg. Az érzékeny mikrobiológiai készítmények kijuttatása körültekintést igényel. Erős UV-sugárzás, magas hőmérsékleti viszonyok mellett fontos a szerek gondos bedolgozása a talajba. A Natur Agro sebességarányos kijuttatást támogató Natur Jet technológiájának hála azonban ez a probléma is megoldhatóvá válik. Hogyha a traktoron nincsen fronthidraulika, akkor is van lehetőség felszerelni a különböző méretben kapható tartályt egy közbetét segítségével. További információkért keresse fel a https://jet.naturah.hu/ weboldalt.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A régi Rába újjászületése - HT-300 traktor a földeken

2021. január 27. 13:39

Bármennyire is szerették a dolgozók, a Besenyőtelki Agrár Zrt. 31 éves Rábájával az idők során egyre több lett a gond, folyamatosan meghibásodott, így végül leselejtezték. A magyar traktor előnyeiről azonban nem feledkeztek meg a cégnél, így amikor lehetőség adódott rá, a Huntractor Kft.-t megbízva újjáélesztették a fehér-sárga erőgépet.

Fóliasátras cseresznye - egy egyedülálló technológia előnyei Nagyrédén

05:02

Fóliasátras cseresznye - egy egyedülálló technológia előnyei Nagyrédén

2024. április 29. 09:40

Magyarországon a fóliasátras cseresznyetermesztés egyedülállónak tekinthető Nagyrédén - ugyanakkor a technológia számos előnnyel jár. Heves vármegyében Barabás Enikő férjével, Juhász Györggyel, Olaszországban gyűjtött inspirációik hatására fogtak bele ebbe az összetett termesztéstechnológiába - de a fáradság megéri...

Väderstad innovációk IX. - E-Control vezérlés

2022. december 19. 09:04

A modern, iPad alapú vezérlőrendszer, azaz a teljes adat és funkció elérést biztosító Väderstad E-Control vezeték nélküli adatátvitellel kapcsolódik a munkagépekhez. Az E-Control előnye a felhasználóbarát, távirányítással működő kalibrálásban, valamint a valós idejű ellenőrzés lehetőségében nyilvánul meg.

Gyakorlat, haszon, kísérletek, kukorica - AgroFIELD Akadémia Dalmandon

02:48

Gyakorlat, haszon, kísérletek, kukorica - AgroFIELD Akadémia Dalmandon

2019. október 1. 21:08

Az AgroFIELDshow rendezvényein a kísérletek mellett központi téma volt az AgroFIELD Termelői Club, és annak megalapítása is. Az AgroFIELD Termelői Club részeseként a termelőknek lehetőségük nyílik tájékozódni az új technológiai elemekről, azok hatékonyságáról, eredményességéről.

Látványos és hasznos kalászos fajtakísérletek Békésből

2021. július 5. 10:21

2021-ben is bizakodóan várják a betakarítást az ISTERRA kalászos vetőmagjait alkalmazó termelőkkel. Megfelelő odafigyelés mellett az állományok szépek, jól fejlődtek, és ígéretes állapotban várják a kombájnokat. Nincs ez másképp Békéscsaba és Murony között sem, ahol a nemesítő komplex technológiai kísérletei mellett az üzemi szinten is megtalálhatók az ISTERRA fajtái. A saját és integrált területen, nagyjából 900 hektáron a növénytermesztést folytató Invest-Projekt Bt.-nél a napraforgó, a kukorica, a búza és a repce mellett csemegekukoricával, zöldborsóval, olajtökkel és ipari paradicsommal foglalkoznak, a vetésszerkezet így változik.

Az erdők nem képesek ,,elfutni” a klímaváltozás elől

7:07

Az erdők nem képesek ,,elfutni” a klímaváltozás elől

2024. június 20. 09:15

A mezőgazdasági kultúrák zöme egynyári, így a klímaváltozás viszontagságai csak rövid ideig érintik. Azonban egy erdőnek, kocsányos tölgynek akár száz éven keresztül szükséges lekövetnie a klimatikus változásokat: az erdők nem képesek ,,elfutni” a klímaváltozás elől..

Repcearatás a kavicsbányák szomszédságában

2020. szeptember 24. 18:20

Repcét arattunk Igriciben néhány magvas gondolattal. Sokan gondolkodnak azon, hogy felhagynak a repcetermesztéssel, a Kiss testvéreknél is a legnagyobb költsége egyértelműen ennek az olajos növénynek van. Eközben nagy probléma lesz a növényvédő szerek kivonása, de az sem megnyugtató, hogy tavasszal nagyjából 10 milliméter eső hullott.

Kukoricavetés a szárazságban - Precíziós gazdálkodás és víztakarékosság a Balogh-Farm Tépe Kft.-nél

06:34

Kukoricavetés a szárazságban - Precíziós gazdálkodás és víztakarékosság a Balogh-Farm Tépe Kft.-nél

2019. május 6. 09:01

Berettyóújfalu határában is nagy erőkkel dolgoztak a mezőgazdasági gépek április végén, hiszen a Balogh-Farm Tépe Kft. területein is megkezdődött a kukorica vetése - természetesen modern szemlélettel, folyamatosan fejlesztett gépparkkal és a helyspecifikus gazdálkodás jegyében. A Debrecent elkerülő autópálya mellett fekvő táblán a Dekalb DKC 4943 hibridje került a talajba, átlagosan 73 000-es tőszámmal, ám a csapadékszegény időszak miatt idén ezen némiképp csökkenteni kellett.