Amit a sikeres szójatermesztéshez tudni kell – Agrofórum kerekasztal az AGROmash-on

Amit a sikeres szójatermesztéshez tudni kell – Agrofórum kerekasztal az AGROmash-on

Agrofórum Online

Hogyan termesszünk sikeresen szóját? - Erre keresték a választ szakértők az Agrofórum kerekasztal beszélgetésén, aminek a 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow fórumszínpadja adott otthont. A január 23-i tanácskozás egyik legfőbb üzenete az volt, hogy bár megéri szóját termeszteni, a technológiára a más kultúrákban megszokottnál is jobban oda kell figyelni.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

60 ezer magot terem egy tő parlagfű - hogyan védekezhetünk?

2020. szeptember 9. 09:50

Nem csak a hétköznapi emberek mindennapjait keseríti meg az allergia miatt a parlagfű, hanem a gazdálkodók életét is, hiszen a terméscsökkenésen kívül büntetés jár azoknak, akiknek nem sikerül az ellene való védekezés.

Fagyos, száraz tavasz: hogy állnak az őszi vetésű növények a szántókon?

2020. május 5. 15:53

Az idei tavasz nem kíméli az ősszel vetett szántóföldi kultúrákat. A gabonaféléknek és a repcének is hiányzott a téli hótakaró, a tavaszi fagy viszont már kevésbé. Most pedig a száraz időben a kártevők elleni védekezésre kell alaposan felkészülniük a termelőknek. A Kartali Mezőgazdasági Szövetkezet növényvédelmi szakmai vezetőjét, Sánta Attilát kérdeztem az idei év eddigi tapasztalatairól.

Ropogtassunk, de mást, és másképp!

2:59

Ropogtassunk, de mást, és másképp!

2023. november 7. 15:00

A ,,csipszüzem" szó hallatán olajban sült termékek sejlenek fel előttünk, de a manufaktúrában egy eltérő technológia segítségével, helyi zöldséget felhasználva készítik el ezt a nem mindennapi -valóban kézműves terméket. Ásotthalom környéke homokos vidék, így első sorban zöldségek termesztésére nyílik lehetőség. Így honosodhatott meg a régióban a batáta, vagyis édesburgonya-termesztés is, és itt zajlott az 'Ásotthalom 12' fajta nemesítése is, amely többek között a termékek alapjául szolgál.

Lipták Farm - A precíziós gazdálkodás sikerességéről 1,5 percben

01:40

Lipták Farm - A precíziós gazdálkodás sikerességéről 1,5 percben

2019. február 1. 09:00

Mi kell ahhoz, hogy sikeresen alkalmazzuk a precíziós gazdálkodás elemeit? Megfelelő szakember és megfelelő partner. Lipták József szerint a Lipták Farm nem teljesítene ilyen jól, ha a KITE Zrt. nem segítené a munkájukat.

Mit tartogatott a Väderstad idén Bábolnán?

5:03

Mit tartogatott a Väderstad idén Bábolnán?

2023. szeptember 22. 10:23

Az idén 36. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon számos mezőgazdasági gépgyártó és forgalmazó mellett a Väderstad is a kiállítók között szerepelt. A vetési idő okán szemenkénti vetőgépet, illetve a talajművelő gépek kategóriájában nehézkultivátort, valamint ennek függesztett, könnyebb változatát, végül a forgatás nélküli talajművelés eszközeit is láthatták az érdeklődők.

Hova tűnt a búza? - Agrofórum határszemle Sipos gazdával

2022. május 25. 11:52

Sipos gazda az Agrofórum határszemle videórovatában annak járt utána, hogy hova tűnt a búza egy nagy kiterjedésű táblán.

Együttműködés a KITE és a Herczeg Gabona Kft. között az innováció és minőség jegyében

2023. március 12. 19:26

Napjaink kihívásokkal teli gazdasági, klimatikus körülményei új megközelítéseket követelnek, melyekre a KITE Zrt. is élénken reagál. A jövőjüket bebiztosítani vágyó, előre gondolkodó gazdálkodók számára a mezőgazdasági technológiát forgalmazó és szolgáltató vállalat olyan lehetőségeket sorakoztat fel, amelyek a tapasztalatok szerint nagyban segítenek a költségek és termelés optimalizálásában.

20 év bodzatermesztési tapasztalatai

2020. augusztus 27. 08:40

Több mint 20 éve fogja össze a bodzatermesztőket a Bodzatermelők Értékesítő Szövetkezete. Az elmúlt 2 évtized alatt rengeteget változott az ágazat. A termesztési tapasztalatokról, az idei évről és a jövőbeli kilátásokról a Botész kereskedelmi igazgatóját, Csizmadiai Györgyöt kérdeztük.