Így védhetjük meg a cseresznyét!

Így védhetjük meg a cseresznyét!

Agrofórum Online

A csonthéjasok virágzása után a következő kritikus időszak a termésnövekedés kezdetén jön el, amikor aktuálisan a cseresznyelégy elleni védekezés kerül a középpontba. Nem csak az ültetvényekben jelent nagy kárt ennek a kártevőnek a megjelenése, de a kiskerttulajdonosoknak is permetezőt kell ragadniuk, ha nem akarnak kukacos gyümölcsöt enni. Növényvédelmi vlogsorozatunk soron következő részében ez ellen mondjuk el a lehetséges megoldásokat.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hardi Percek I. rész - ISOBUS kommunikációs rendszer

2018. november 2. 20:16

Az úgynevezett Hardi Retrofit szettel a nem ISOBUS-os traktor átalakítható, a beszerelést követően az ISOBUS-os Hardi permetezőgépek már egyszerűen csatlakoztathatóak lesznek.

Rendezvénytilalom? Van rá megoldás!

2020. december 5. 12:50

A COVID-19 járvány miatt a Két-KATA Kft. nem tudta megrendezni telephely átadó eseményét. De megtalálták a megoldást, hogyan mutathatják be új telephelyüket: ebből a több részes videósorozatból az érdeklődők megismerhetik a cég történetét, az új telephelyet, és egyéb, érdekes információkat tudhatnak meg.

Agrofórum metszésiskola - Alma termőkaros orsó fenntartó metszés

04:39

Agrofórum metszésiskola - Alma termőkaros orsó fenntartó metszés

2019. március 24. 06:36

Hogyan kell megmetszeni tavasszal az almafát, hogy bő termésünk legyen? Melyek a termő részek, és mit kell levágni, illetve meghagyni? Mi az a termőkaros orsó forma?

Így kerül a földekre az értékes hígtrágya

2021. május 4. 07:19

Évente többezer köbméter szerves hígtrágyát juttat ki földterületeire a sertéstartással is foglalkozó Bácsalmási Agráripari Zrt. Ennek a feladatnak a hatékony elvégzésére vásároltak egy a Fliegl VFW 25 000-es tartálykocsit, ami megbízhatóan végzi el a rábízott feladatot.

Bemutatjuk Magyarország legmodernebb palántanevelő üvegházát - Árpád-Agrár Zrt. átadó ünnepség

04:33

Bemutatjuk Magyarország legmodernebb palántanevelő üvegházát - Árpád-Agrár Zrt. átadó ünnepség

2019. április 28. 09:06

Magyarország legfejlettebb, legmodernebb palántanevelő üvegházát adták át a Szentes mellett fekvő Szegváron április 11-én. Az Árpád-Agrár Zrt. több mint 1,2 milliárdos beruházása során egy 15 000 négyzetméteres üvegház, egy 7000 négyzetméteres fóliablokk, illetve egy 700 négyzetméteres előkészítő csarnok épült meg. Ezeket mind termálvízzel fűtik, a palántanevelő épület pedig hat különböző hőmérsékletű egységre bontható, így akár több különböző hőigényű növény egy időben történő nevelése is megoldható.

Väderstad innovációk VII. - Síktárcsás porhanyító

2022. augusztus 29. 15:07

A 90-es évek végén vezették be a Carrier modellcsaládot, amelyen a videóban is bemutatott síktárcsás porhanyító kapott helyet.