Újra virágba borult a káprázatos nagybani

Újra virágba borult a káprázatos nagybani

Agrofórum Online

Ismét kivirult a nagybani virágpiac Szigetszentmiklóson. A koronavírus-járvány miatt talán leginkább sújtott agrárágazat, a dísznövénykertészet az Anyák Napját követően tért magához, és bár a vágott virágokkal foglalkozókat negatívan érintette a ballagások elmaradása, a Flóra Hungária csarnokában már nagy a nyüzsgés hétfőnként és csütörtökönként, lassanként visszaáll a régi rend.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Öntözni lehet jól, de még jobban is! - Mire van szükség a KITE öntözési szaktanácsadásához?

2023. március 1. 15:34

Az 50 éves jubileumát ünneplő KITE Zrt. a különleges alkalom kapcsán is a jövőbe tekint, így nem véletlen, hogy az AGROmashEXPO-n jelentették be: a már jól ismert Precíziós Gazdálkodás Rendszerük, vagyis a PGR digitalizált adatokra támaszkodó öntözési szaktanácsadással bővül.

A legújabb MTZ, a magyarra festett Carraro traktor és a gépkímélő üzemanyag - AGROmashEXPO 2022

2022. február 2. 06:57

Nem nevezhető minden szempontból hagyományosnak a 2022-es AGROmashEXPO, hiszen a koronavírus járvány miatt kevesebb volt a kiállító és a kisebb a terület. De így is voltak érdekességek, például az olasz Carraro két új, különleges grafikával díszített traktora - az egyiken olasz térkép, a másikon pedig a magyar Parlament, a Lánchíd és a Mátyás templom kapott helyet. Bár az AGROmashEXPO-n mindig a gépeké a főszerep, az input, az alkatrész és például az üzemanyag is szerephez jut. Az ANDL Kft. kisgépei mellett például az ASPEN alkilát benzinnel ismertette meg a szakmai közönséget. Míg a hagyományos üzemanyagban nagyjából 100 különböző veszélyes anyag található, addig az 5 éves szavatossággal rendelkező ASPEN 4 és ASPEN 2, tehát a négy és kétütemű motorokhoz ajálott termék jelentősen csökkenti a környezetterhelést, védi a gépkezelők egészségét és magát a gépet is. Belarus traktorok nélkül nincsen agrárkiállítás, így AGROmashEXPO sem. A fehérorosz traktorgyár legújabb típusai a Royal Traktor standján kaptak helyet.

Mechanikus gyomirtás kukoricában - Nyolcsoros kultivátor a bácsai földeken

05:22

Mechanikus gyomirtás kukoricában - Nyolcsoros kultivátor a bácsai földeken

2019. július 2. 10:15

A Győr melletti Bácsán már március végén elkezdték a kukorica vetését, hogy a klímaváltozást, a szárazságot és a nagy meleget könnyebben átvészelje a növény. A csapadékos és hűvös május azonban lelassította az állomány fejlődését.

Väderstad innovációk IX. - E-Control vezérlés

2022. december 19. 09:04

A modern, iPad alapú vezérlőrendszer, azaz a teljes adat és funkció elérést biztosító Väderstad E-Control vezeték nélküli adatátvitellel kapcsolódik a munkagépekhez. Az E-Control előnye a felhasználóbarát, távirányítással működő kalibrálásban, valamint a valós idejű ellenőrzés lehetőségében nyilvánul meg.

Középpontban az aszálybiztosítás - Agrisk tanácsok

2018. május 28. 06:53

Sok a bizonytalanság az aszálybiztosítások kapcsán. Surmann Árpád, az Agrisk biztosítási szakértője válaszol a kérdésekre.

KWS új generációs kukoricahibridek 2019-ben! (Hevesi István, Mindszent)

2018. október 8. 06:03

A KWS Magyarország Kft. a 2019-es szezonra három új kukoricahibridet mutat be a magyar gazdálkodóknak. A KWS SMARAGD, a KWS KASHMIR, a KWS DURANGOa KWS Kukorica Teszt Akadémia program részeként 2018-ban többek között a Csongrád megyei Mindszent térségében is bizonyíthatott.

Permetezőgépek téli felkészítése, fagymentesítése

2021. január 25. 12:03

A permetezőgépek téli felkészítése az eszközők megóvása érdekében kiemelt fontosságú. Megmutatjuk, hogyan kell fagymentesíteni a növényvédelmi gépeket.

Így olvadt össze a DuPont és a Dow - Porfólió Farm bemutató Dombóváron

2018. október 8. 06:08

2019 júniusában lesz önálló, tőzsdén forgalmazott vállalat, de a DuPont és a Dow egyesülésével létrejött Corteva Agriscience™ Magyarországon is bemutatkozott. A Dombóváron tartott Porfólió Farm rendezvényen több száz gazdálkodó előtt mutatták be az új céget, és annak legújabb termékeit.