Címke: Dísznövény

dísznövény

Agrárhírek / Életmód

Növényi szervek felhasználása a virágkötészetben

2019. augusztus 14.

Cikkünkből megtudhatja az Olvasó, melyek azok a növényi szervek, amiket a virágkötészet a mindennapokban hasznosíthat

Szakcikkek / Növényvédelem

Nufarmer Magazin Kertészeti Különszám (+pdf)

A kertészetekben megjelenő kórokozók és kártevők elleni sikeres fellépéshez speciális ismeretekre, valamint egyszerre hatékony és a fogyasztókra veszélytelen hatóanyagokra van szükség.

Blog / Ház, táj

Metszés tavasztól télig III. rész – mit metsszünk nyáron?

2019. július 26.

Nyáron sem pihenhet egy növényfajokban gazdag kertet karbantartó metszőolló. Dísz- és haszonnövényeink közül is sokakat kell kezelésbe vennünk az év legmelegebb hónapjaiban. Mire figyeljünk a nyári metszési munkálatoknál? Mely növényeket kell felvennünk a nyári listára?

Agrárhírek / Életmód

Nemcsak az édesanyák ünnepelnek, a virágboltosok is

2019. május 3.

Az anyák napja az egyik legfontosabb nap a virágkereskedelemben, azonban a középiskolai ballagások miatt megoszlik a forgalom.

Blog / Ház, táj

Strapabíró balkonnövények

2019. április 10.

Milyen növényfajokat válasszunk korlátunk díszeiként, amelyek nem adják fel már nyár közepén a küzdelmet?

Blog / Ház, táj

Mindent a primuláról

2019. február 28.

Ennél a pompázó évelőnél még azon is elgondolkodtam, hogy melyik nevével említsem a cikk címében. Hogyan ismeri a legtöbb ember? Primula vagy kankalin? Lássuk, mi mindent rejtenek ezek a szép nevek!

Blog / Ház, táj

Szárazságtűrő dísznövények II. rész – egynyári dísznövények

2019. február 16.

Melyek azok az egynyári dísznövényfajok, melyeket nyugodt szívvel telepíthetünk lazább szerkezetű kerti talajokba olyan évben is, amikor kifejezetten meleg, aszályos időjárást jósolnak?

Agrárhírek / Életmód

Valentin-napi virág top-lista: rózsa, nárcisz, jácint

2019. február 14.

A hazai virágüzletek forgalma megduplázódik Valentin-napkor, de még az azt követő pár napban is erős. Az utóbbi években február 14-én – az ilyenkor még külföldről behozott – vörös rózsa mellett egyre több fogyott a piros, pink és bordó színűből, illetve divatba jött a nárcisz és a jácint – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.

Blog / Ház, táj

Árnyéktűrő és árnyékkedvelő évelő és egynyári dísznövények

2019. február 9.

Hogyan tehetjük kertünk árnyékos szegleteit is pompás színkavalkáddá? Milyen évelő és egynyári dísznövényeknek felelnek meg a félárnyékos helyek, vagy a teljes árnyékba borult zugok?

Blog / Ház, táj

Metszés tavasztól télig I. rész – mit metsszünk télen?

2019. január 30.

A fás szárú növények nyugalmi állapotban végzett metszése általában a vegetatív fejlődést segíti (leveles hajtások erőteljes növekedése), a nyár közepén végzett művelettel az erőteljes növekedésű hajtások fejlődését megállítva a generatív fejlődés lesz túlsúlyban (bőséges virágzást indukálunk).