Címke: Dísznövény

dísznövény

Agrárhírek / Életmód

Nemcsak az édesanyák ünnepelnek, a virágboltosok is

2019. május 3.

Az anyák napja az egyik legfontosabb nap a virágkereskedelemben, azonban a középiskolai ballagások miatt megoszlik a forgalom.

Blog / Ház, táj

Strapabíró balkonnövények

2019. április 10.

Milyen növényfajokat válasszunk korlátunk díszeiként, amelyek nem adják fel már nyár közepén a küzdelmet?

Blog / Ház, táj

Mindent a primuláról

2019. február 28.

Ennél a pompázó évelőnél még azon is elgondolkodtam, hogy melyik nevével említsem a cikk címében. Hogyan ismeri a legtöbb ember? Primula vagy kankalin? Lássuk, mi mindent rejtenek ezek a szép nevek!

Blog / Ház, táj

Szárazságtűrő dísznövények II. rész – egynyári dísznövények

2019. február 16.

Melyek azok az egynyári dísznövényfajok, melyeket nyugodt szívvel telepíthetünk lazább szerkezetű kerti talajokba olyan évben is, amikor kifejezetten meleg, aszályos időjárást jósolnak?

Agrárhírek / Életmód

Valentin-napi virág top-lista: rózsa, nárcisz, jácint

2019. február 14.

A hazai virágüzletek forgalma megduplázódik Valentin-napkor, de még az azt követő pár napban is erős. Az utóbbi években február 14-én – az ilyenkor még külföldről behozott – vörös rózsa mellett egyre több fogyott a piros, pink és bordó színűből, illetve divatba jött a nárcisz és a jácint – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.

Blog / Ház, táj

Árnyéktűrő és árnyékkedvelő évelő és egynyári dísznövények

2019. február 9.

Hogyan tehetjük kertünk árnyékos szegleteit is pompás színkavalkáddá? Milyen évelő és egynyári dísznövényeknek felelnek meg a félárnyékos helyek, vagy a teljes árnyékba borult zugok?

Blog / Ház, táj

Metszés tavasztól télig I. rész – mit metsszünk télen?

2019. január 30.

A fás szárú növények nyugalmi állapotban végzett metszése általában a vegetatív fejlődést segíti (leveles hajtások erőteljes növekedése), a nyár közepén végzett művelettel az erőteljes növekedésű hajtások fejlődését megállítva a generatív fejlődés lesz túlsúlyban (bőséges virágzást indukálunk).

Blog / Ház, táj

Évelő dísznövények ültetésének és gondozásának alapszabályai

2019. január 23.

Az évelő dísznövényeket a türelmetlen, de dolgos kertész hálás barátainak is nevezik: a kiültetésüket követő néhány hónap alatt már színpompás, egészséges állományt képezhetnek. Ehhez viszont körültekintő helyválasztás és hosszú hónapok kitartó gondozása, védelme szükséges. Lássuk, milyen körülményekre figyeljünk, hogy egészséges évelő dísznövények díszítsék a kertünket!

Blog / Ház, táj

Mi a különbség az egynyári és kétnyári dísznövények ültetésében és gondozásában?

2019. január 22.

Az egynyári és kétnyári dísznövények esetében az optimális ültetési körülmények és gondozási munkálatok különböznek. A cikkben áttekintjük az alapokat: mi a különbség az egyes csoportokba tartozó dísznövények között, mire érdemes figyelni az ültetésükkor és gondozásuk során, valamint milyen növényfajok és -fajták tartoznak ide.

Agrárhírek / Agrárközélet

A Magyar Díszkertészek Szövetsége is elismert szakmaközi szervezet lett

2018. december 8.

Szakmaközi szervezet címet az az ágazati szervezet kaphat, amely egyaránt képviseli a termelők, kereskedők és feldolgozók érdekeit, és ezen szereplők többségét a tagjai között tudhatja.