A tábla széléről
A tábla széléről

Borban az igazság

Borban az igazság

Agrofórum Online

Ezt a nem újkeletű megállapítást jó néhányan hangoztatták – persze többnyire néhány pohár után – a Budapest Borfesztiválon. Kissé már kapatosan.

Még este nyolc óra tájékán is hosszú sorok kígyóztak a pénztárak előtt a Budai Várban, hogy bebocsátást nyerjenek Európa legrangosabb borfesztiváljára.

Ondré Pétertől az AMC új ügyvezető igazgatójától kaptuk a meghívást egy kis baráti beszélgetésre és borkóstolásra a Malatinszky pincészet pavilonjához, az AMC és sajtó kapcsolatát erősítendő.

Arra invitálom Önöket, hogy velem és munkatársaimmal közösen tegyenek egy próbát, s a Budapest Borfesztiválon társaságunkban teszteljék, hogy melyik halfajtához, melyik a kedvenc hazai, organikus boruk – mondta.

Útmutatást a halak és borok világába a 30 hektáros termőterülettel rendelkező, villányi Malatinszky Kúria alapítója, Malatinszky Csaba ad nekünk. Organikus borainak bemutatásával, szakértelmével gazdagítva szaktudásunkat hozzásegít Bennünket ahhoz, hogy megtapasztalhassuk, melyik halfajtához, melyik ízvilághoz, melyik itóka illik leginkább, milyen boritalt válasszunk a jövőben, ha igazi gasztronómiai élményben szeretnénk társaságunkat, barátainkat részesíteni.

– Nini! Nem a Miniszter Nagy István közeledik felénk? – kérdezte Malatinszky Csaba. Hívd már ide!
Ondré Péter sem volt rest, rögvest a Miniszterhez lépett, akit mint, egykori kabinetfőnöke ismerősként üdvözölt.
– Ejha! – mondta a Miniszter –, ez aztán a bor a javából.

Egy koccintással Ondré Péter is megerősítette a minősítést.

– Egyet mondok nektek – komolyodott el a Miniszter – ez olyan kiváló bor, hogy…
– Hogy ennél jobbat mostanában nem ittál – fejezte be a mondatot Malatinszky Csaba.
– Úgy van – kontrázott a Miniszter.
És igaza is volt, mert hol van az igazság?

Hát persze, hogy a borban.

A tábla széléről, pohárral a kezében – Dr. Bódis László

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Addig adj, amíg adni tudsz!

2020. december 6. 06:36

Karácsonyra készülve az erdők-mezők is ünnepi ruhába öltöznek; legalábbis ebben reménykedünk, mert még ilyen vén fejjel is arról álmodozik az ember, hogy fehér Karácsonyunk lesz.

„Korhadt fakeresztek”…

2019. november 5. 18:02

Novemberre készülve az ember akaratlanul is belekerül abba a ködös, sáros, pocsolyás hangulatba, amelynek vége az elmúlás.

Támad a drótféreg, sok helyütt újra vetik a kukoricát

2019. június 7. 13:15

Soha nem látott drótféreg fertőzés tizedeli a kukorica és a napraforgó vetéseket egyes dunántúli megyékben (Lehet, hogy másutt is!)

Búzatermesztésünk jövőjéről

2019. április 24. 14:34

Lehet, hogy rosszul gondolom, de néhány tíz, vagy akár ötven hektáron is, önállóan, nem lehet gazdaságosan búzát termelni, mert vagy nincs hozzá elegendő eszköz, vagy túl sok van – ami nincs kihasználva.

Már elérhető a magyar bor hivatalos közösségimédia-oldala

2020. szeptember 15. 08:17

Megszületett a hivatalos Facebook és Instagram oldal Wines of Hungary - Personally név alatt.

Már a negyedik évjárata debütál a BalatonBornak

2019. május 22. 08:05

A BalatonBor 2016-ban debütált a régió vezető pincészeteit és éttermeit tömörítő Balatoni Kör és a Rizling Generáció borszakmai összefogás közös kezdeményezéseként.

2,2 milliárd forint értékű támogatási kérelmet nyújtottak be a borászok

2020. szeptember 4. 08:16

Sikeres a tízmilliárdos szőlő-bor ágazati válságkezelő program, amit jól mutat, hogy egyensúlyközeli állapot alakult ki a kínálati és keresleti oldalon.

A talajtakarás előnyei szőlőben

2024. január 4. 10:10

A szőlőültetvényekben jelenleg is általános az intenzív talajbolygatás, főleg ami a szőlő sorközeit érinti. Ezzel szemben megoldást jelentő alternatíva lehet a növénytakarásos kezelés. A sorközvetés folytán azonban a talajt átszövő gyökérzet vízkonkurenciaként jelenhet meg a szőlő számára, és azokban az esetekben, amikor ez kerülendő, például telepítés esetén, megoldást jelenthet a szalmatakarás.