Dr. Bódis László

Dr. Bódis László

Agrofórum Online

Addig adj, amíg adni tudsz!

2020. december 6. 06:36

Karácsonyra készülve az erdők-mezők is ünnepi ruhába öltöznek; legalábbis ebben reménykedünk, mert még ilyen vén fejjel is arról álmodozik az ember, hogy fehér Karácsonyunk lesz.

„Korhadt fakeresztek”…

2019. november 5. 18:02

Novemberre készülve az ember akaratlanul is belekerül abba a ködös, sáros, pocsolyás hangulatba, amelynek vége az elmúlás.

„Szemesnek áll a világ”…, meg a silónak is.

2019. október 1. 12:06

A Martonvásári kukoricabemutatóról készült beszámolóban szó esik többek között a kukoricatermesztés versenyképességének alakulásáról, az MTA-ATK hibridkínálatáról, de emellett – mivel a vetésidő küszöbén állunk – a búza sem maradhatott ki a programból.

„Akikre büszkék vagyunk”

2019. október 1. 09:19

Az augusztus 20-i Szent István államalapító királyunk ünnepe alkalmából Dr. Nagy István agrárminiszter kitüntetéseket adott át. A számos díjazott közül, a lapunkkal szoros kapcsolatban álló kollégákat emeltük ki. Ezúttal csak a laudációban elhangzottak ismertetésére volt módunk.

Csak a korai burgonyának van jövője Magyarországon?

2019. szeptember 1. 17:01

Július végén a NÉBIH Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán rendezték meg a hagyományos Országos és Nemzetközi Burgonya Tanácskozást, Fajta-, Növényvédelmi és Technológiai Bemutatót. Az ott látottakról és hallottakról olvashatnak összefoglalónkban.

Gyermellyel kezdődött, az országossal folytatódott

2019. augusztus 1. 21:26

Az MTA Agrártudományi Kutató Központjának bemutató sorozata június 7-én kezdődött Gyermely szervezésében, majd 12-én volt a Fejér megyei és 13-án az országos fajta- és technológiai bemutató. Kalászos fajtabemutató körkép lapunk 54. oldalán.

Felkészülés a repcevetésre

2019. július 1. 20:29

Mivel is kezdjük a gondolkodást? Azzal, ami lassan a legnagyobb problémát okozza, legalábbis a profi repcetermesztőknek: a terület kiválasztása. Kulcskérdés a fajtaválasztás és a talajművelés is. Megszívlelendő gondolatok a Légrádi Miklóssal készített intejúkötetből.