Címke: áfacsökkentés

áfacsökkentés

Agrárhírek / Agrárközélet

Az áfacsökkentés tartósan olcsóbb tejet eredményez

2019. február 3.

A nyerstej és a friss tej áfája több mint egy éve csökkent - már akkor látszott, hogy a fogyasztókig eljut az áfacsökkentés hatása.

Agrárhírek / Agrárközélet

Kevesebbe kerül az UHT és az ESL tej januártól

2018. december 21.

Csökkentik az áruházláncok a jövő év elejétől az ESL (hosszabban eltartható) és az UHT (ultrapasztőrözött) tejek árát, mivel azok forgalmi adója az elfogadott jogszabály szerint január 1-től 18 százalékról 5 százalékra mérséklődik.

Agrárhírek / Agrárközélet

Több mint 200 milliárdos adócsökkentést hoz az újév

2018. december 21.

Az UHT és az ESL tej áfája jövőre a legalacsonyabb mértékű, öt százalékos lesz.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Nem ette meg a ponty az áfá-t!

2018. szeptember 26.

Hiába csökkent az év elején a fogyasztási célú hal adókulcsa 5 százalékra, mindez nem érzékelhető a fogyasztók számára. Vagy mégis? Lévai Ferenccel, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivőjével a hal piaci pozícióján túl a támogatásokról, illetve vízkészletjárulékról is beszélgettünk.

Szakcikkek / Állattenyésztés

Csökken a tej áfája - de mi lesz az árával?

2018. szeptember 4.

Jövőre újabb alapélelmiszer, a tartós (UHT, ESL) tejek áfája csökken, amely - az eddigi áfacsökkentési  tapasztalatok alapján - részben megjelenhet a kiskereskedelmi árakban, illetve növelheti a kereskedők árrését. Ami azonban sokkal fontosabb, hogy visszaszorulhat a szektort súlyosan érintő áfacsalás, illetve az intézkedés helyzetbe hozhatja a magyar termelőket, akik amúgy is szenvednek az alacsony felvásárlási ár miatt. Ha azonban tanulhattunk valamit az elmúlt évek áfacsökkentéseiből, akkor az az, hogy mindig jöhet egy kellemetlen meglepetés.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Hiába az áfacsökkentés: nem olcsóbb a hal

2018. szeptember 3.

A csapadékos időjárás és a forint gyengülése is hozzájárult ahhoz, hogy az üzletláncok számára fenntarthatatlan­ná vált az étkezési halak áfacsökkentése után ígért 17-22 százalékos árleszállítás.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Drágább lesz a hal az áfacsökkentés után?

2018. február 20.

Alig több mint öt százalékkal csökkent a hal ára idén, pedig a januártól érvényes áfacsökkentés miatt 17 százalékkal kisebb rajta az adó – számolt be az RTL Klub híradója a KSH adatai alapján.

Agrárhírek / Agrárközélet

Egyre több pénzt hagy a költségvetés az agráriumban

2018. február 9.

A sertés, a szarvasmarha, a baromfi, a tej és a tojás áfájának csökkentése nagymértékben hozzájárult a feketegazdaság visszaszorításához, a fogyasztás növekedéséhez.

Agrárhírek / Agrárközélet

Áfacsökkentést és fokozott ellenőrzést sürget a tejágazat

2018. január 23.

A tavalyi év végére a hazai tejpiac stabilizálódott, a nyerstej kilogrammonkénti felvásárlási ára átlépte a 100 forintot, több feldolgozónál indultak fejlesztések.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Csökken a hal és a sertésbelsőség áfája 2018-ban

2017. december 29.

Januártól 27 százalékról 5 százalékra csökken a fogyasztási célú halakra, illetve a sertés élelmezési célra alkalmas vágási melléktermékének és belsőségének áfakulcsa.