Címke: Aprítás

aprítás

Szaktanácsadás

Hogyan segíthetem elő a növényi hulladék gyorsabb lebomlását?

2023. november 6.

Veteményeskertem felszámolása során rengeteg növényi hulladék keletkezett, melyet a komposztra helyeztem. Hogyan segíthetném elő ezek gyorsabb lebomlását?

Szakcikkek / Házikert

Miből készíthetünk kiváló mulcsot?

2023. május 4.

A kerti mulcsozásról sosem lehet eleget beszélni. Nemcsak a kert mikroklímájában van hatalmas szerepe a mulcsozásnak, de a járófelületek és a gyomlálásmentesség alapját is adják a jól mulcsozott felületek.

Blog / Ház, táj

A tűzifa száradása és szárítása

2022. november 20.

A tűzifának felhasznált faanyag nedvességtartalma elsődleges fontosságú, éppen ezért a fának a felhasználás előtt megfelelő mértékben ki kell száradnia. Mitől függ a száradási idő? Hogyan lehet elősegíteni a gyorsabb száradást? Most jöjjön mindaz, ami a fa kiszállítása után ránk vár…

Szaktanácsadás

Elő lehet segíteni a komposzt gyorsabb bomlását?

2022. október 24.

Kérem szépen segítségüket abban, hogy vajon elő lehet-e segíteni a komposzt gyorsabb bomlását? Amennyiben igen, akkor hogyan?

Szakcikkek / Gépészet

Új eszköz az ultrasekély talajműveléshez

2022. július 31.

Az új Grinder rotációs borona többféle művelőelemmel szerelhető, amelyek egymenetben vágást és aprítást is végeznek.

Agrárhírek / Életmód

Nyakunkon a fagyok - last minute feladatok a kertben

2020. november 25.

Az első komoly fagyok előtt még gyorsan ültethetünk szabad gyökerű fákat is, amelyekből ilyenkor még széles a kínálat a kertészetekben.

Szakcikkek / Gépészet

Talajlazítók többféle kivitelben

2019. augusztus 7.

A QUIVOGNE SSDR talajlazító több munkaműveletet egyesít, hiszen lazítja a mélyebb talajréteget, enyhén forgatja és aprítja a felső talajszelvényt és a kapcsolt hengerrel lezárja a felszínt.

Szakcikkek / Gépészet

Talajlazító ajánlat hazai referenciákkal és videókkal

2019. július 4.

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, a megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben. A talajlazító alkalmazásával javíthatjuk talajaink állapotát, megszüntethetjük a károsan tömörödött eke- és tárcsatalp réteget. A lazított talajrétegben a víz mélyebbre jut, növekszik a talaj levegőtérfogata és felgyorsul a talaj biológiai élete.