Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Talajlazító ajánlat hazai referenciákkal és videókkal

Talajlazító ajánlat hazai referenciákkal és videókkal

Quivogne CEE GmbH

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, a megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben. A talajlazító alkalmazásával javíthatjuk talajaink állapotát, megszüntethetjük a károsan tömörödött eke- és tárcsatalp réteget. A lazított talajrétegben a víz mélyebbre jut, növekszik a talaj levegőtérfogata és felgyorsul a talaj biológiai élete.

A QUIVOGNE (ejtsd: kivon) SSDR talajlazító több munkaműveletet egyesít, hiszen lazítja a mélyebb talajréteget, enyhén forgatja és aprítja a felső talajszelvényt és a kapcsolt hengerrel lezárja a felszínt.

Az SSDR talajlazítók elérhetők 5 – 13 késes kivitelben, 2 – 6 m munkaszélességben. A legnagyobb kivitelű gépek rendelhetők felhajtható szárnyrészekkel is, amely megkönnyíti a közúti szállítást.

Az SSDR lazítók erőgép igény szerint több osztályba sorolhatók, úgy mint:

SSDR L: 60 – 150 LE
SSDR M: 100 – 190 LE
SSDR S: 130 – 230 LE
SSDR: 170 – 450 LE
SSDR XL: 200 – 470 LE
SSDR BIG: 250 – 500 LE

Mindegyik osztály elérhető több munkaszélességben és több fajta késszámmal, de a fizikai felépítésük és robusztusságuk különbözőek. Így természetesen más kivitelű 5 késes lazítót ajánlunk 130 LE-höz, mint 250 LE-höz, hiszen például az SSDR L vázmagassága 65 cm, míg a BIG már 115 cm hasmagassággal rendelkezik, a méterenkénti súlykülönbség pedig majdnem háromszoros a kategória kezdő és legfelső szintjén.

SSDR tandem ékgyűrűs hengerrel

A robusztusságon kívül az alapfelépítés a több kategóriába osztott SSDR lazítóknál egyébként hasonló. Két sorban elhelyezett, agresszív szögállású lazító kések repesztik a talajszelvényt akár 65 cm mélységig (SSDR BIG). A lazító késen oldalsó és mellső kések helyezkednek el, amelyekkel a teljes talajszelvény egyenletesen átdolgozható. A szárnyas kések helyzete és intenzitása munkamélységtől függően állítható a kívánt aprító és keverő hatás eléréséig. A kések túlterhelés elleni védelmét nyírócsavarok látják el, de kérésre választható a hidraulikus késbiztosítás is. A bakhát mentes felszínről az SSDR lazítóknál állítható helyzetű oldalsó terelőlemez gondoskodik. Az egyenletes munkamélység tartása a szélesebb géptípusoknál elősegíthető a mellső támkerék garnitúrával.

A megfelelő felszín eléréséhez és az optimális lezáráshoz több kialakítású henger is elérhető. Az alapkivitel a jól ismert kétsoros tüskés henger, amely kedvezőbb ár mellett az esetek nagy részében jó munkát tud végezni. Sok esetben azonban a tüskés henger nem elégséges, mert túl száraz körülmények között nem töri elég intenzíven a felhasított rögöket vagy lazább területeken megtolja a talajt. Ezen problémák elkerülésére ajánljuk a kétsoros ékgyűrűs hengert. Az 580 mm átmérőjű hengerek egymással átfedésben szereltek, így igen jó öntisztuló hatással rendelkeznek. A rendkívül robusztus hengeren a gyűrűk osztása 25 cm, így az átfedés miatt 12,5 cm-es osztással aprítják és zárják le a felszínt ezek a hengertípusok. A hazai próbák során bebizonyosodott, hogy ezen kialakítás és gyűrűosztás miatt a talajfelszín sokkal egyenletesebb lesz, kisebb felülettel és így még kevesebb nedvesség vesztéssel, mint a tüskés hengerrel szerelt változatok munkája után. Az átfedés és a nagy átmérő miatt a hengerpár nem kényes az eltömődésre. A nagy hengerátmérő másik előnye, hogy lazább talajokon nem túrja meg a talajt. Az új fejlesztésű duplasoros ékgyűrűs henger elérhető az SSDR S típustól felfelé, tehát a 150 LE feletti traktorok mögé választott lazítókhoz.

Minden marketing tevékenységnél fontosabb a vevői elégedettség, amelyre néhány példa olvasható a következő sorokban:

80-120 LE kategória:

Békés megye, Kondoros, Kondacs Mihály és Kondacs Andor: A tavalyi évben vásároltuk meg a Quivogne SSDR L 3/170 lazítót, amely nagyon jó szolgálatot tett a szezonban. Kerék szélességhez igazított munkaszélességével és a 40-45 cm munkamélységével meg voltunk elégedve, úgy gondolom, hogy jól döntöttünk, amikor ezt a munkagépet választottuk.

Kondacs Andor

110-170 LE kategória:

Békés megye, Zsadány, Fábián Károly: Már az előző szezonban bizonyított részünkre a Quivogne SSDR M 5 késes talajlazító, amit egy MTZ 1221.5 traktorral üzemeltetünk. Az igen száraz körülmények között is jól hozta a tőle elvárható 55 cm munkamélységet. A dupla soros, mechanikus állítású tüskés henger beállítása egyszerű, a lezárás pedig a szárazság ellenére is jól sikerült.

Fábián Károly

170-220 LE kategória:

Jász-Nagykun-Szolnok megye, Jászapáti, Urbán Péter: A nálunk üzemeltetett SSDR S 7/300 talajlazító hidraulikusan állítható tüskés hengerrel van felszerelve, amely nagy segítség, mert sokszor van szükség egy táblán belül is a “játékra” a beállított munkamélységgel. A beszerzéskor sokat gondolkodtam az oldalsó terelőlemez megvételében, de utólag az is jó döntésnek bizonyult, mert így érhető el a bakhátmentes felszín. A 220 LE-s traktorunkkal biztonságosan tudjuk üzemeltetni a lazítót a 45-55 cm-es munkamélységekben.

Urbán Péter

280-360 LE kategória:

Baranya megye, Kacsóta, Papp-Művek Kft.: 3 éve vásároltuk a SSDR XL 7/300 talajlazítót. Évente mintegy 200-250 ha-t lazítózunk és még csak idén fogjuk megfordítani az orrbetéteket. A talajlazítót 350 LE-s erőgéppel üzemeltetjük 50-60 cm-es munkamélységben. Legnagyobb előnye a kétsoros ékgyűrűs henger, amellyel egyenletes felszínlezárást érünk el, lecsökkentve a talajnedvesség veszteséget.

Papp-Művek Kft.

320-600 LE kategória:

Jász-Nagykun-Szolnok megye, Kunhegyes, Mikroagro Bt.: A gumihevederes traktorunkhoz kerestünk robusztus kivitelű mélylazítót. A QUIVOGNE SSDR BIG a harmadik és egyben a legerősebb talajlazító cégünknél. Ez fontos, hiszen igen kötött, mélyfekvésű területen gazdálkodunk mintegy 2500 hektáron. A 115 cm vázmagassággal elérhető a 60 alatti munkamélység is, de leginkább a hatalmas átömlési keresztmetszet ami fontos ezzel a vázmagassággal.

Mikroagro Bt.

Amennyiben bővebb információra lenne szüksége, kérem keresse kiemelt kereskedelmi partnereinket vagy gyári képviselőnket.

Gazsi Zsolt: 06 30/558 4918
www.quivogne.hu

Kerner, ezzel csak nyer! ORSZÁGOS KERNER ROADSHOW

2019. július 17. 09:53

Kedves Magyar Gazdák! Gyertek, tartsatok velünk, találkozzunk az országos körút valamelyik állomásán!

A két Güttler talajművelő eszköz a legtöbbet használt gép a gazdaságban

2019. július 5. 05:47

A Güttler a SuperMaxx-ot mint 4 évszakos kultivátort kínálja, mely alkalmas: talajszellőztetéshez, felületnöveléshez, tarlóhántáshoz, köztes növények vetéséhez és fagyos talajok műveléséhez.

A John Deere cég új fejlesztéseket jelentett be az S700 kombájnok 2020. évi modelljeire

2019. július 4. 09:38

A John Deere cég ismertette az S700 kombájnok 2020. évi újdonságait: fejlett automatizálás, adat kezelés, szalmaelhelyezés.

Kerner, ezzel csak nyer! Országos gépbemutató körút

2019. július 2. 10:05

Kedves Magyar Gazdák! Gyertek, tartsatok velünk, találkozzunk az országos körút valamelyik állomásán!

A megfelelő növényt a megfelelő helyre! I. rész – a talaj kémhatása

2019. január 9. 08:07

Hogy is szokott zajlani a legtöbb esetben az udvarunkba, kertünkbe kerülő növények megvásárlása? Elmegyünk a kiválasztott/bejáratott árudába félig kiforrt elképzelésekkel arról, hogy mit is szeretnénk, majd a meglátni és megszeretni varázsában a kosarunkba, majd kertünk talajába kerül a növény.

Ideális talajteszt - Ismerjük meg jobban termőföldünket!

2019. február 18. 07:54

A hagyományos vegyi profil mellett, a VitTellus a talaj fizikai és biológiai egyensúlyát is méri, majd számszerűsíti. Tökéletes módszer, hogy a gazdák még jobban megismerjék földjüket, és a számok ismeretében megalapozottabb döntéseket hozzanak például a növényvédő szerek használatáról.

AlgaTer® – az aszály „ellen” csak a talajban van válasz

2019. április 8. 07:36

Vállalatunk 2018-ban kezdte meg az AlgaTer® nevű új, fonalas talajalgát tartalmazó talajoltó anyag forgalmazását. A Klebsormidium bilatum zöldalga hazai talajainkban őshonos faj, fontos szerepet játszik a leromlott talajok életének „újraindításában”.