Címke: Aszú

aszú

Agrárhírek / Szőlő-Bor

A jelenlegi időjárás segíti az aszúsodást

2019. október 21.

Az idei kifejezetten jó évjáratnak tűnik, az eddig bejött tételek szép egyensúlyt mutatnak, a szőlőknek kiváló az érettségi fokuk, a beltartalmi értékek sem vesztek el a nyári melegben.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Gondolatok a szüretről Tokaj-Hegyalján - interjú Balassa Istvánnal

2018. október 16.

Összességében elmondható, hogy egy nagyon meleg, változatos csapadékeloszlású, korai éréssel dúsított évjárat áll mögöttünk, ami komoly kihívások elé állította mind a szőlészeket, mind a borászokat.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Magyar bor a világ száz legjobb bora között

2017. november 21.

Ez az elismerés nemcsak a Dereszla Pincészet, hanem a tokaji borvidék és Magyarország borászati sikere is.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

A területek kétharmadán befejeződött a szőlőszüret

2016. október 8.

Az aszú szempontjából remélhetőleg kiváló év lesz a 2016-os, ehhez kedvező volt az időjárás a tokaji borvidéken.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Megjelent a Pezsgő- és aszúkiválóságok könyve

2014. december 8.

A legjobb magyar pezsgőket és tokaji aszúkat összegyűjtő kiadvánnyal a fehérborok, a vörös- és rosé borok, valamint a pálinkák kötetei után teljessé vált a sorozat.