Címke: Beporzó

beporzó

Szakcikkek / Zöldítő

Egy mesterséges menedék megháromszorozta a méhállományt

2024. június 6.

„Menedékházat” épített egy cég a méheknek. A konstrukció remekül működik, ezért most további méhmenedékek építését tervezik.

Szakcikkek / Házikert

Ragyogóan szép balkonnövények, amelyek a méheket is vonzzák

2024. május 20.

A beporzók munkája a biológiai sokféleség egyik kulcseleme. Ültessünk olyan virágokat a balkonra, amelyek vonzzák a méheket, lepkéket és társaikat!

Agrárhírek / Életmód

Ismerje meg a kertek szelíd óriásait, a dongókat!

2024. április 19.

Ha tudnák az emberek, milyen hasznosak a dongók és milyen veszélytelenül végzik a munkájukat, nem akarnák mindenáron lecsapni, csapdába ejteni vagy rovarirtóval lefújni őket.

PR cikk / PR cikk

Most igazán veszélyesek a fénybogarak

2024. március 26.

A repce már zöldbimbós, illetve helyenként sárgabimbós állapotban van. A bimbók belsejében a portokok java részben már kifejlődtek, így az éhes fénybogarak találhatnak bennük számukra kedvező táplálékot.

Blog / Ház, táj

Érdekességek a háziméhről

2023. szeptember 25.

A háziméhekről rengeteg cikk, tanulmány, videó és kép született, viszonylag jól ismerjük ezeket a szorgos rovarokat. De számos meghökkentő tény bizonyítja, milyen különlegesek és pótolhatatlanok a világban.

Szakcikkek / Zöldítő

Mennyire eredményesek a Magyarországon kialakított méhlegelők?

2023. szeptember 5.

Budapesten végzett kutatás bizonyítja, hogy a méhlegelőkön számottevően több beporzó rovart találhatunk, de a rendszer azért még finomításra szorul.

Szakcikkek / Gyümölcs

Tavaszi kártevők a gyümölcsösökben

2023. május 17.

Némiképp nehezíti a tavaszi, virágzás időszaka közelében fellépő kártevők elleni védekezést, hogy a virágzás környéki időszak esetében a kémiai növényvédelem során mindenképpen ügyelni kell arra, hogy a beporzó szervezeteket semmilyen módon ne károsítsuk.

Blog / Ház, táj

Ismerjük fel a beporzó rovarokat a kertünkben! - A bogarak

2023. április 8.

A virágok megtermékenyítésében méhek, lepkék, darazsak, légyfajok, de még szúnyogok és bogarak is részt vesznek. Lássuk, melyek azok a bogárfajok, amelyek segítenek a kertünket színpompás virágtengerré varázsolni!

Szakcikkek / Házikert

Mire jó a facélia?

2022. augusztus 3.

Amellett, hogy lenyűgöző a kék színével, vajon mire is jó a facélia? Mai cikkem erről fog szólni.