Rémen nem bízzák a véletlenre az őszi búza termesztését

Rémen nem bízzák a véletlenre az őszi búza termesztését

Agrofórum Online

A 2022-es aszályos tavaszt is segített átvészelni az FMC RhizoMagic növénykondíciónálója a rémi Görhöny Kft.-nél, ahol már korábban kiváló, számszerűsített tapasztalatokat szereztek a készítménnyel kapcsolatban. A Bács-Kiskun megyei agrárvállalatnál nagyjából 1200 hektáron foglalkoznak szántóföldi növénytermesztéssel, és semmit nem bíznak a véletlenre - az új termékeket is csak a saját tesztek elvégzése után kezdik üzemi szinten használni.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Szálastakarmányozás, tárolás? A Gravetti Kft. mindenre megoldást kínál

05:10

Szálastakarmányozás, tárolás? A Gravetti Kft. mindenre megoldást kínál

2023. december 6. 14:10

Akár a szálastakarmányozás gépeiről, akár a tárolás eszközeiről beszélünk, a Gravetti Kft. kiváló lehetőségeket szolgáltat mindkét szegmensben. Idén az Agritechnica kiállításon is talákozhattunk a forgalmazóval a Richell standján, ahol Shelterall típusú tárolósátrakkal ismerkedhettek meg az érdeklődők, valamint az ELHO gépgyártó partner esetében is körbejárhattuk a kiállított gépeket.

Fagyos, száraz tavasz: hogy állnak az őszi vetésű növények a szántókon?

2020. május 5. 15:53

Az idei tavasz nem kíméli az ősszel vetett szántóföldi kultúrákat. A gabonaféléknek és a repcének is hiányzott a téli hótakaró, a tavaszi fagy viszont már kevésbé. Most pedig a száraz időben a kártevők elleni védekezésre kell alaposan felkészülniük a termelőknek. A Kartali Mezőgazdasági Szövetkezet növényvédelmi szakmai vezetőjét, Sánta Attilát kérdeztem az idei év eddigi tapasztalatairól.

Talajművelés Versatile traktorral és Kerner hibridkultivátorral Kertán

2018. augusztus 6. 13:44

Július utolsó napján tartott szántóföldi bemutatót a Veszprém megyei Kertán a Vektor-Holding Kft. A középpontban ezúttal a számos talajmunkát elvégző Kerner Corona hibridkultivátor állt, amit egy Versatile 335 nagyteljesítményű nehézuniverzális traktor vontatott.

Hogy áll a növényorvoslás hazánkban?

4:11

Hogy áll a növényorvoslás hazánkban?

2023. június 23. 18:17

Napjainkban a növényvédelem társadalmi megítélése nem túl kedvező. Ennek hátterében az információhiány, és egyéb szervezetek tevékenysége állhat. Ez, a növényorvosi szakmát nem kifejezetten pozitív színben tünteti fel, miközben a hatékony növénytermesztés, és élelmiszerellátás alapját képező hivatásról van szó.

Mire jó a kén? - Tápanyag, növényvedő szer és vadriasztó

2022. január 7. 11:10

A kén az egyik legfontosabb mezoelem, amit sokáig mostohagyerekként kezelt a magyar agrárium. A Vulcan Agro azonban olyan formáit ajánlja a termelőknek, amikkel nemcsak tápanyagot tudnak bevinni a növényekbe, hanem az számos más módon is hasznosul - legyen szó például növényvédelmi megoldásokról.

Mezőgazdasági drónok az on-farm kísérletek felett

2022. szeptember 23. 12:37

Monitoring drón pásztázta június elején az ÖMKi - Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet füzesgyarmati on-farm kísérletének területét, ahol különböző búzákat teszteltek bio körülmények között. Az ország több helyszínén 10 éve zajló kutatási munka célja, hogy az ÖMKi olyan fajtákat ajánlhasson az ökológiai gazdálkodóknak, amik például jól tolerálják a vegyszeres gyomirtás vagy a műtrágyázás hiányát. A biotermelők tehát képet kaphatnak arról, hogy a következő években mely fajtákra érdemes koncentrálniuk a saját területükön és a saját technológiájuk mellett.

Így termessz húsos somot szakszerűen

2020. május 21. 07:24

A som egy ősi növényünk, a magyar tájkultúra része, amit számos hazai településnév is bizonyít - többek között a festői szépségű Somogy megyében. Az utóbbi években ráadásul egyre népszerűbb a gyümölcse és az abból készített termékek is hódítanak a piacon. Többek között ezért döntött úgy négy éve Simon Attila csányi gyümölcstermesztő, hogy 3,7 hektáron somültetvényt telepít a hagyományos kertészeti kultúrái mellé.

Ártér: veszély, vagy áldás?

7:10

Ártér: veszély, vagy áldás?

2023. szeptember 11. 17:30

Az ártéri gazdálkodás igen mostoha sorsra jutott az elmúlt időszak mezőgazdasági és tájhasználati gyakorlatának térhódítása miatt. Az ártéri gazdálkodásban rejlő gazdálkodási potenciál azonban koránt sincs kihasználva. A mentett oldalon gazdálkodók a mondhatni káros vízformák ellen küzdenek, máskor az aszály okoz fejfájást, ugyanakkor az ártéri gazdálkodásnak számos előnyéről is beszélhetünk.