2023. április 11.
Az elmúlt 20 év alatt a holland TVA Growers területe másfél hektárról több mint 11 hektárra nőtt. 2014-ben a tulajdonosok a hagyományos paradicsomról áttértek a koktélparadicsom termesztésére.
2023. január 10.
Így értékeli a 2022-es évet az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet.
2020. november 24.
Ha minden évben meg akarja kapni az aktuális státuszt igazoló tanúsítványát, ezeket a szabályokat be kell tartania.
2020. november 17.
Egy korábbi cikkemben összegyűjtöttem néhány olyan gondolatot, amely évtizedek során alakult ki az emberekben a bio termékekről. Igen nehéz kitörni a sztereotípiákból, de bízom abban, hogy tavaly óta sikerült az olvasóközönség véleményét átformálni, de abban méginkább, hogy a téma alanyai megcáfolják a negatív berögződést.
2020. október 6.
Kávássy László 17 hektáros, jéghálós, jánkmajtisi bioalma ültetvényében tartott szakmai rendezvényt a Seedplus Kft. augusztus elején. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a kertészetben már két éve a GreenHas Italia olasz gyártó készítményeire alapozott tápanyag-utánpótlási technológiáját alkalmazzák - eredményesen.
2020. május 20.
A kereslet rohamos növekedése azonban kínálati problémákat vet fel. Az ellátási láncok zavara az ágazatban is érzékelhető.
2019. november 29.
Két-három év fejlesztés áll a Pécsi Prémium Lager gluténmentes változata mögött, ennyi idő kellett ahhoz, hogy eleget tegyen a rendkívül szigorú ellenőrzési követelményeknek.
2019. november 1.
Számos olyan gazdálkodóval találkozom a hétköznapoban, akik érdekeltek a biotermesztésben, de nem mernek belevágni. Minden adottságuk megvan hozzá, de tartanak a változástól és az ismeretlentől. Akiket csak a bio-ellenőrzéstől való félelem (igen, ilyen is van) tántorít el, azoknak itt egy rövid összefoglaló, mi történik és mire kell számítania egy növénytermesztőnek a bejelentkezéstől a tanúsítvány megszerzéséig.
2019. augusztus 8.
Mitől lesz bio a bio? Mi a pontos megnevezése? Árulhatom-e a piacon a kezeletlen paradicsomomat? Csak néhány kérdés, amit nap, mint nap hallhatunk a biotermékekkel kapcsolatban.