Címke: Bogyós gyümölcs

bogyós gyümölcs

Szakcikkek / Gyümölcs

Gyümölcseink ellensége: lehetőségek a pettyesszárnyú muslica károsításának megelőzésére

2024. április 25.

Főként a vékony héjú bogyósgyümölcs fajok érintettek károsítása szempontjából, de a csonthéjas gyümölcsfajokon, szőlőn és fügén is megtalálhatók egyedei.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Ekkora a világ legnehezebb áfonyája

2024. április 6.

A Costa Group rekordot állított fel a világ legnehezebb áfonyájának fejlesztése és termesztése révén – derül ki a Guinness World Records hivatalos adataiból.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Főzés nélküli leves bogyós gyümölcsökből

2024. március 31.

A gyerekek, amíg picik, imádnak minden gyümölcsöt. Aztán bekerülnek az iskolába, jön a menza és a többi biggyesztő gyerek, akik elmondják, hogy ezt nem szeretik, és azt meg utálják. A bogyós gyümölcsökből rengeteg finomságot készíthetünk, amit a nagyobb lurkók is imádni fognak.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Felére csökkentették a dolgozók létszámát az AI bevonásával

2024. március 14.

A Hall Hunter nemrégiben szerzett be egy új Elifab Berry Class 12 sávos osztályú válogatógépet, valamint az Elifab partnerének, a Mat Exaktának két automata doboztöltő berendezést. Az új áfonyaválogató és -csomagoló vonal hamarosan beüzemelésre kerül, és 2024. május végére teljesen üzemkész lesz.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Négy új bogyósgyümölcs-fajta került forgalomba

2024. február 19.

A BerryWorld 30 éves fennállását 4 új bogyósgyümölcs-fajtával ünnepli.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Az ukrán gyümölcsök és diófélék exportja 2023-ban visszaeséssel küzdött

2024. február 7.

Az ukrán gyümölcsök, bogyós gyümölcsök és diófélék exportja tavaly visszaesett. Az Európai Unió továbbra is kulcsfontosságú piac marad Ukrajna számára.

Szakcikkek / Gyümölcs

A téli hónapok vitaminforrása, a josta

2023. november 30.

A josta vagy más néven ribiszkeköszméte évtizedek óta ismert a bogyós gyümölcsökkel foglalkozó kertészek számára. Természetes rügymutációval, vagy nemesítéssel jött létre ez a különleges cserje. Vajon miért annyira ritka a hazai termesztésben? A következőekben erre a kérdésre próbálunk választ találni.

Szakcikkek / Házikert

Készítsünk házilag madáreledelt!

2023. október 24.

Ha kedveli a télen a kertjébe látogató madarakat, készíthet nekik házi madáreledelt, egészséges, számukra megfelelő hozzávalókból.

Szakcikkek / Házikert

Az ecetmuslica elleni küzdelem érdekében a kutatók a rovarok sterilizálására összpontosítanak

2023. augusztus 2.

A kutatók a „génvezérlés” elnevezésű koncepciót alkalmazva úgy módosították a rovarok DNS-ét, hogy a nőstény utódok sterilek legyenek.