Címke: Búzaexport

búzaexport

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Az orosz búza exportára tovább csökkent

2024. július 13.

A 12,5%-os fehérjetartalmú orosz újtermesztésű búza ára a fedélzeten átadva, augusztusi szállítással 216 dollár volt tonnánként.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Emelkedett az orosz búza exportára

2024. május 31.

Az orosz búza exportára tovább emelkedett. Ugyanis várhatóan kisebb mennyiséget tudnak majd betakarítani és a vetési munkálatok is elhúzódtak.

Agrárhírek / Terményárak

Az élénkülő kereslet húzza magával a búza árát

2023. november 2.

Amerikában maradt a vegyes összkép, Európában azonban optimistább lett a hangulat a szerdai napon a keddihez képest. Chicagóban a búza ára 0,1 százalékkal, a szójababé pedig 0,5 százalékkal emelkedett, azonban a kukorica 0,5 százalékkal, a repce pedig 1,4 százalékkal olcsóbb lett. Európában a malmi búza, a kukorica és a takarmánybúza kurzusa is pluszban zárt, ám a repce kereskedése veszteséget hozott.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Ezért vásárol Kína több éves szünet után ismét amerikai búzát 

2023. október 9.

A 2023/24-es gazdálkodási évben az amerikai kereskedők 220 000 tonna őszi búzát adtak el Kínának. Több mint két éve ez az első ilyen üzlet.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Oroszország egyre szorosabban akarja fogni a világ gabona-ellátásának gyeplőjét

2023. július 13.

Az ukrajnai inváziót követően Oroszország megszigorította a világ búzakészleteinek felügyeletét, ami megerősítette a Kreml szerepét a globális élelmiszerellátásban.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Az EU búzaexportja 11 százalékkal növekedett

2023. május 31.

Az Európai Unió a júliusban kezdődött, 2022/23-as szezonban május 27-re elérte a 28,40 millió tonna exportált búzamennyiséget, ami 11 százalékos emelkedés.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Nyolc százalékkal nőtt az európai búzaexport

2023. március 9.

Az EU-adatok bontása azt mutatja, hogy ebben a szezonban Franciaország maradt a legnagyobb EU-s búzaexportőr 8,39 millió tonnával.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Kisebb lehet a vártnál a francia búzaexport

2023. február 16.

A francia kilátásokat Észak-Afrikában visszafogta a fekete-tengeri eredetű verseny, beleértve az Algériába szállított orosz búzát is.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Az afrikai kereslet miatt nagyobb lehet a francia búzaexport

2023. január 20.

A francia búza versenyképességét az észak-afrikai piacokon segítette az Oroszországból, a világ legnagyobb búzaexportőrétől származó szállítás biztosítási költségének emelkedése.