Címke: Chili

chili

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A benne lévő paprika erősségét jelző zacskókat forgalmaz egy cég

2024. május 29.

Senki sem szereti a túl erős meglepetéseket. Ezek elkerülésére tünteti fel egy cég a parikászacskókon a termék csípősségének mértékét.

Agrárhírek / Bulvár

Fájdalmas: megdöntötték a chilipaprika-evés világrekordját

2024. március 3.

Kevés sokkolóbb videó létezik, mint amikor a világ legerősebb chilipaprikáit az arra vállalkozó „őrültek” a szemünk előtt, a kamerák kereszttüzében rágják szét.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Csodás eredményeket ért el egy nyúli gazdálkodó nő a Corteva Agriscience támogatásával

2024. január 9.

Buzásné Kata, a Nyúli tüzes chili márka alapítója a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat támogatásával a fenntartható hazai növénytermesztést és élelmiszer-feldolgozást segíti elő a Győr melletti Nyúl községben.

Szakcikkek / Házikert

Chili paprika fajták – a 10 legjobb termesztésre alkalmas fajta

2023. augusztus 25.

Mielőtt magvetésbe kezdenénk, el kell döntenünk, hogy a rendelkezésre álló több száz fajta közül melyiket termesszük.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Szárnyal a ruandai chilitermesztés, emelkednek az árak

2023. május 27.

A ruandai chilipaprika piaci volumene egyre emelkedik, a belföldi és a külföldi kereslet egyaránt erős.

Szakcikkek / Házikert

Hasznos ötletek chilitermesztőknek

2022. május 29.

Több ezer chilifajta termeszthető aszerint, hogy milyen színű, formájú, méretű vagy erősségű paprikát szeretnénk.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Chilipaprika az űrből

2021. augusztus 4.

Az űrállomáson végzett kísérletek segítenek megoldásokat találni a NASA hosszútávú űrkutatásai során felmerülő élelmezési kérdések megválaszolására.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Hihetetlen változatosságot mutató zöldségfajunk: a paprika

2020. március 21.

A paprika a Solanaceae (Burgonyafélék) családba tartozik, világszerte mintegy 20 faját termesztik, ebből azonban csak 5 számít igazán elterjedtnek. Egyes típusait (fajait) nem friss zöldségként, hanem elsősorban (vagy kizárólagosan) fűszerként, fűszerező anyagként használják fel. Csípősségét a benne lévő kapszaicin nevű vegyület okozza.

Szakcikkek / Zöldség

A chilik csodálatos világa II. - Beltartalmi értékek

2020. január 28.

A chili paprikáknak régóta ismerjük jótékony élettani hatásait is, például bizonyítottan baktériumölő.