2024. május 29.
Senki sem szereti a túl erős meglepetéseket. Ezek elkerülésére tünteti fel egy cég a parikászacskókon a termék csípősségének mértékét.
2024. március 3.
Kevés sokkolóbb videó létezik, mint amikor a világ legerősebb chilipaprikáit az arra vállalkozó „őrültek” a szemünk előtt, a kamerák kereszttüzében rágják szét.
2024. január 9.
Buzásné Kata, a Nyúli tüzes chili márka alapítója a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat támogatásával a fenntartható hazai növénytermesztést és élelmiszer-feldolgozást segíti elő a Győr melletti Nyúl községben.
2023. augusztus 25.
Mielőtt magvetésbe kezdenénk, el kell döntenünk, hogy a rendelkezésre álló több száz fajta közül melyiket termesszük.
2023. május 27.
A ruandai chilipaprika piaci volumene egyre emelkedik, a belföldi és a külföldi kereslet egyaránt erős.
2022. május 29.
Több ezer chilifajta termeszthető aszerint, hogy milyen színű, formájú, méretű vagy erősségű paprikát szeretnénk.
2021. augusztus 4.
Az űrállomáson végzett kísérletek segítenek megoldásokat találni a NASA hosszútávú űrkutatásai során felmerülő élelmezési kérdések megválaszolására.
2020. március 21.
A paprika a Solanaceae (Burgonyafélék) családba tartozik, világszerte mintegy 20 faját termesztik, ebből azonban csak 5 számít igazán elterjedtnek. Egyes típusait (fajait) nem friss zöldségként, hanem elsősorban (vagy kizárólagosan) fűszerként, fűszerező anyagként használják fel. Csípősségét a benne lévő kapszaicin nevű vegyület okozza.
2020. január 28.
A chili paprikáknak régóta ismerjük jótékony élettani hatásait is, például bizonyítottan baktériumölő.