Címke: Gasztronómia

gasztronómia

Agrárhírek / Agrárközélet

Szüreti mulatság és veterán gépek bemutatója várja az érdeklődőket Vácrátóton

2019. szeptember 7.

A vácrátóti szüreti mulatság a bor, a kultúra és a gasztronómia kapcsolatát hivatott erősíteni a hagyományok életben tartása mellett.

Agrárhírek / Agrárközélet

Izgalmas őszi programokat kínál az Ipoly Erdő Zrt.

2019. szeptember 2.

Fedezzük fel együtt az őszi erdő csodáit! Az Ipoly Erdő Zrt. szeptember elejétől kínál számos izgalmas programot a családoknak, baráti társaságoknak, túrázóknak, kirándulóknak.

Agrárhírek / Agrárközélet

A magyar kultúra és gasztronómia remekeivel ismerkednek Brüsszelben

2019. június 30.

A belvárosi Cinquantenaire parkban immár harmadik alkalommal megrendezett HUNGAstRY, kultúra és gasztronómia fesztiválon játékos és zenés gyerekprogramokkal, kézműves-foglalkozással, borkóstolóval és gasztrobemutatóval is várják az érdeklődőket.

Blog / Ház, táj

Legyen saját fűszerkertünk - 4. rész

2019. május 29.

Hol nevelhetjük házikertünkben sikeresen a bazsalikomot, a citromfüvet és a mentát? Mi a különlegessége ezeknek a fenséges illatú növényeknek, és milyen ínyencségek ízesíthetők ezekkel a fűszernövényekkel?

Agrárhírek / Életmód

Fontos a gasztronómiai kultúra fejlesztése! - Megalakult a Közép-európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület

2019. április 22.

A szervezet céljai között szerepel a kiváló gasztronómiai termékek és italok népszerűsítése, a termékek részére szélesebb körű piaci bemutatkozási lehetőség biztosítása, valamint a gasztronómiai kultúra fejlesztése.

Agrárhírek / Agrárközélet

Díjátadó ünnepséggel vette kezdetét a 20. Gyulai Pálinkafesztivál

2019. április 13.

A pálinkafesztivál nyitónapján bemutatták a Kárpát-medencei Nemzeti Összetartozás Pálinkáját is, amely magyarországi pálinkákból és határon túli párlatokból készült. A közönséget a pálinkák és a gasztronómiai bemutatók mellett számos koncerttel várják.

Szakcikkek / Zöldség

Felfutóban a mikrozöldek (microgreens) termesztése

2019. január 31.

Újabban mind több, nívósabb étteremben, de igényes háziasszonyok felkínálta ételek díszítésében is egyre gyakrabban tűnnek szemünkbe apró, pár centiméteres zöldségek. Az étvágygerjesztő látvány mellett nem is gondolunk arra, hogy ezek a parányi „növénydíszek” gazdag beltartalmi értéküknek köszönhetően szinte vitaminbombának számítanak.

Agrárhírek / Életmód

Majonéz: egy kis kémia a konyhában

2018. december 22.

A majonéz olajból, tojásból, ecetből vagy citromléből áll, mégsem válik szét alkotórészeire, ennek titka pedig a tojássárgája „kémiájában” rejlik.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Sötét jövő előtt áll a szarvasgomba-termesztés

2018. november 29.

A skóciai Stirling Egyetem kutatása szerint hamarosan vége a szép időknek, és a klímaváltozás miatt a jól jövedelmező szarvasgomba-termesztés, mint iparág eltűnhet a század végére.

Agrárhírek / Életmód

A luxemburgi világbajnokságon szerepel a magyar nemzeti szakács és cukrász válogatott

2018. november 27.

Öt napon keresztül folyamatosan mutatkoznak be a nemzeti és nemzeti junior válogatottak, akik speciális, erre az alkalomra létrehozott üvegfalú versenykonyhákban készítik el 6 óra alatt a nemzetüket is megjelenítő 3 fogásos fine dining menüsorukat, még pedig 110 főre.