Címke: CLAAS

CLAAS

A német családi tulajdonban lévő, világszerte több mint 11.000 főt foglalkoztató CLAAS csoport a világ egyik vezető mezőgazdasági gépgyártó vállalata. A CLAAS 1913-tól, több mint 100 éve áll a mezőgazdasági technológiák és szolgáltatások élvonalában. A CLAAS-t az egész világra kiterjedő csapatmunka jellemzi, hiszen a harsewinkeli központi gyár mellett termelési központjai vannak az Egyesült Államokban, Kínában, Indiában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Nagy-Britanniában, Dániában, Oroszországban és 1997 óta Magyarországon is. A világ minden szántóföldjén találkozhatunk a jellegzetes vetészöld színű gabonakombájnokkal, traktorokkal, mezőgazdasági bálázókkal, szecskázókkal, rendsodrókkal és fűkaszákkal. A CLAAS Hungária Kft. 1997 óta működik Törökszentmiklóson, az egykori Mezőgép jogutódjaként. Mára a cég a régió egyik legjelentősebb gazdasági szereplőjévé, foglalkoztatójává nőtte ki magát, közel 700 főnek nyújt munkahelyet. Az Agrofórum Online Gépészet és Gépinfo rovataiban mindig friss híreket, a Videók aloldalon pedig érdekes rövidfilmeket talál a mezőgazdasági gépekkel kapcsolatban.

Kapcsolódó címkék

mezőgazdasági géphasznált mezőgazdasági gépMezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeummezőgazdasági gépgyártóeladó mezőgazdasági gépRobix Hungary Mezőgazdasági Gépgyártó Kft.Hantech Mezőgazdasági Gépgyártó Zrt.mezőgazdasági gépkezelőMezőgazdasági Gépésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenymezőgazdasági gépjavítómezőgazdasági gépésztechnikusIntelligens mezőgazdasági gépMezőgazdasági Gépesítési Intézetmezőgazdasági gépbemutatótraktorhúzó versenytraktorveterán traktorÖreg Traktorok TalálkozójaBodoglári Traktoros FesztiváltraktorfesztiválÉv Traktoratraktorkerékelektromos traktorültetvény traktorkertészeti traktortraktorgyártástraktorgumitraktortesztlopott traktortraktorbalesettraktorlopástraktorpiackistraktorhasznált traktoreladó traktorSolymári Traktor TalálkozóhibridtraktortraktorversenyCsólyospálosi TraktorversenyZákányszéki TraktorSHOWtraktorárveréstraktorpullingönjáró traktorvezető nélküli traktorEurópai Traktorvezető BajnokságVálickameti Traktor és Géptalálkozóe-traktorAz év traktoratraktorfülketraktorhűtésönvezető traktortraktorgyárTraktorhúzó Európa Kupamagyar traktorrobot traktorrobottraktorerőgéperőgépekkombájnszőlőkombájnrizskombájnhasznált kombájnGumiheveder S-Series kombájnokhozkultivátorsorközművelő kultivátormulcskultivátorSzántóföldi kultivátorKombinált kultivátorMulcs kultivátorhibridkultivátorvetőkultivátorlángkultivátorokvetőgépszemenkénti vetőgépszemenként vetőgépgabona vetőgéppneumatikus vetőgép
Agrárhírek / Gépinfo

Fantasztikus gépeket fejleszt a Claas, az elektromos hajtás felé fordul

2023. december 14.

Az elektromos hajtásban látja a mezőgazdaság jövőjét a német Claas is, amely nemrég egy „fél-elektromos” kombájnt, illetve egy tisztán elektromotorokkal működtetett teleszkópos rakodót mutatott be.

Agrárhírek / Gépinfo

Durván megugrott a kereslet a Rába mezőgazdasági termékei iránt

2023. november 26.

A Rába mezőgazdasági termékei iránti kereslet 2023 első kilenc hónapjában továbbra is jelentős volt: a forgalom mintegy 21 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet – derült ki a cég gyorsjelentéséből.

Szakcikkek / Gépészet

Itt a 2024-es Év Traktora: CLAAS XERION 12

2023. november 24.

Egy nemzetközi szakértői zsűri a CLAAS új XERION 12-es sorozatát és a 3A – ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY csoportot egyaránt a Farm Machine 2024 díjjal tüntette ki az Agritechnica kiállításon. Alig néhány nappal korábban a XERION 12.650 TERRA TRAC az Év Traktora 2024 címet kapta.

Szakcikkek / Gépészet

Innovatív design és jobb kilátás: hat új FL C homlokrakodó az ELIOS, AXOS és ARION számára a CLAAS-tól

2023. november 16.

A CLAAS új generációs, rendkívül innovatív, jelentősen továbbfejlesztett kényelmi és teljesítményjellemzőkkel rendelkező homlokrakodókat vezet be, amelyek a korábbi, beépített mechanikus párhuzamvezetéssel rendelkező FL C sorozatot váltják fel. Az új modelleket az Agritechnica kiállításon mutatják be.

Agrárhírek / Gépinfo

A CLAAS négyrotoros LINER rendképzői mostantól Section Control rendszerrel is kaphatóak

2023. november 15.

A CLAAS LINER 4700, 4800 és 4900 rendképzők minden BUSINESS változata a 2024-es termékévtől Section Control rendszerrel is elérhető lesz. Az automatikus emelés és leengedés a táblavégi fordulókban és az ék alakú tarlókon nagy mértékben csökkenti a kezelő munkaterhelését és egyszerűsíti ezt az összetett műveletet.

Szakcikkek / Gépészet

Két ezüst Agritechnica Innovációs Díj a CLAAS és a 3A részére

2023. november 14.

A CLAAS két innovatív megoldása is díjat nyert az idei Agritechnica kiállításon: Ezüst Innovációs Díjat kapott a többdimenziós 3-pont felfüggesztés-vezérlés, és egy további ezüstérmet a 3A Autonomy Group. Mindkét fejlesztés célja az automatizálás és a precizitás további növelése a mezőgazdaságban.

Szakcikkek / Gépészet

Megállíthatatlan: JAGUAR önjáró silózók 50 éve a CLAAS-tól

2023. november 12.

A CLAAS a JAGUAR 60 SF 1973-as bevezetésével megalapozta a példátlan sikertörténetét az önjáró silózók szegmensében.

Agrárhírek / Gépinfo

Szenzációs: hibrid hajtású kombájnt tesztel a CLAAS

2023. október 25.

Akár 8-10 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető lesz a CLAAS tesztelés alatt álló LEXION e-hybrid kombájnjával.

Agrárhírek / Gépinfo

A CLAAS, az AgXeed és az Amazone létrehozzák a világ első több gyártóból álló autonómia-csoportját

2023. szeptember 15.

A CLAAS, az AgXeed és az Amazone márkák fokozzák együttműködésüket a nagymértékben automatizált és autonóm mezőgazdasági gépek és munkafolyamatok területén, az első több gyártót tömörítő autonómia-csoport létrehozásával.