Címke: Vetőgép

vetőgép

A növénytermesztési technológiák műveletei között a vetés kiemelkedő jelentőségű, ugyanis ekkor teremtjük meg a növényeink fejlődésének és a termelés gazdaságosságának a feltételét. A különböző növények magjának vetéséhez többféle vetőgéptípus áll rendelkezésünkre. Működési elv szerint a vetőgépek lehetnek pneumatikusak és mechanikusak, a vetés módja szerint pedig sorbavető, szórvavető és szemenkénti vetőgépeket használhatunk. A vetőgépek fő szerkezeti részei: magtartályok, csoroszlyák, vetőszerkezetek. A gépekkel szemben támasztott legfőbb követelmény, hogy ne törje a magot, a kivetett magmennyiség megfelelő legyen, tartsa a vetésmélységet, a kiadagolás legyen független a magládában lévő mennyiségtől, az egyes csoroszlyák által kivetett magmennyiség egyenletes legyen. Munkagépekkel kapcsolatos információkért tekintse meg az Agrofórum Online Gépészet és Gépinfo rovatait.

Kapcsolódó címkék

mezőgazdasági géphasznált mezőgazdasági gépMezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeummezőgazdasági gépgyártóeladó mezőgazdasági gépRobix Hungary Mezőgazdasági Gépgyártó Kft.Hantech Mezőgazdasági Gépgyártó Zrt.mezőgazdasági gépkezelőMezőgazdasági Gépésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenymezőgazdasági gépjavítómezőgazdasági gépésztechnikusIntelligens mezőgazdasági gépMezőgazdasági Gépesítési Intézetmezőgazdasági gépbemutatótraktorhúzó versenytraktorveterán traktorÖreg Traktorok TalálkozójaBodoglári Traktoros FesztiváltraktorfesztiválÉv Traktoratraktorkerékelektromos traktorültetvény traktorkertészeti traktortraktorgyártástraktorgumitraktortesztlopott traktortraktorbalesettraktorlopástraktorpiackistraktorhasznált traktoreladó traktorSolymári Traktor TalálkozóhibridtraktortraktorversenyCsólyospálosi TraktorversenyZákányszéki TraktorSHOWtraktorárveréstraktorpullingönjáró traktorvezető nélküli traktorEurópai Traktorvezető BajnokságVálickameti Traktor és Géptalálkozóe-traktorAz év traktoratraktorfülketraktorhűtésönvezető traktortraktorgyárTraktorhúzó Európa Kupamagyar traktorrobot traktorrobottraktorkultivátorsorközművelő kultivátormulcskultivátorSzántóföldi kultivátorKombinált kultivátorMulcs kultivátorhibridkultivátorvetőkultivátorlángkultivátorokkombájnszőlőkombájnrizskombájnhasznált kombájnGumiheveder S-Series kombájnokhozvetőmagPannon-Mag-Agrár Kft. vetőmagdrazsírozott vetőmagVetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsfémzárolt vetőmagökovetőmagVetőmag VilágkongresszusNemzetközi Vetőmag Szövetségcsávázott vetőmagVetőmag-szaporításvetőmagkínálatVetőmag kukoricavetőmag indexvetőmagárvetőmaghiányvetőmagtermelésVetőmag Szövetséggyepvetőmag
Szakcikkek / Gépészet

A repce karógyökereinek kifejlesztve - HORSCH Focus vetőgép a Vas megyei gazdaságban

2019. augusztus 14.

Költségtakarékos, precíz és a száraz időszakokban is megfelelő indulást biztosít a növényeknek. A HORSCH Focus gabonavető gép egy menetben juttatja ki a műtrágyát és a vetőmagot a repce vetésekor.

Szakcikkek / Gépészet

Fendt Momentum - az okos vetőgép

2019. június 17.

A Fendt gyártmány-portfóliója kiegészült a Momentum vetőgéppel, amely jelenleg még csak Braziliában kapható.

Szakcikkek / Gépészet

Idén már Arbos gépekkel dolgoznak a Ménesmajor Manufaktúránál - VIDEÓK

2019. május 17.

A Ménesmajor Manufaktúránál tavaly próbálták ki az Arbos gépeket, az idei szezonban pedig már az új eszközökkel kezdhették el a kukorica vetését és a tápanyag-utánpótlást.

Szakcikkek / Gépészet

Függesztett, nagyteljesítményű Horsch vetőgépek az amerikai piacon

2019. március 19.

Az új Maestro RC vetőgépek tartalmazzák a vontatott változatoknál megismert innovációkat, beleértve az elektromos adagolást és a központi magtartályt.

Szakcikkek / Gépészet

Új fejlesztések a vetés precizitásának növelésére

2019. március 14.

A Precision Planting cég (Tremont, Illinois, USA) bemutatta új fejlesztéseit: a SmartDepth mélységállító rendszert, a FurrowForce barázdazáró rendszert és a 20/20 monitor applikációt.

Szakcikkek / Gépészet

Precisa - Precízen – MA / AG PRECISA vetőgépek a Vektor kínálatából

2019. február 5.

Az Ma/Ag olasz vállalat már 1976-ban megkezdte működését Casalbuttanoban. Angelo Ruggeri alapította, aki a kor szemléletével szembe helyezkedve meglátta a lehetőséget a minimum till / no till technológiában, s olyan innovatív eszközök tervezésébe és kivitelezésébe kezdett, melyek garantálják a terméshozamok növekedését, miközben a költségeket minimalizálják, mindemellett kevesebb negatív hatással vannak közvetlen környezetükre.

Agrárhírek / Gépinfo

A Fendt teszteli a Precision Planting vetési technológiát

2018. december 23.

A Fendt név a farmerek termelését segítő innovatív technológiáiról híres. A Precision Planting fejlesztések a növény és a gyökérzet fejlődésére és ezáltal a terméseredményre fejtenek ki kedvező hatást. Ennek következtében a Precision Planting technológia ideálisan beilleszthető a Fendt Smart Farming programba.

Agrárhírek / Gépinfo

Pöttinger mechanikus függesztett vetőgépek: VITASEM 302, VITASEM 402

2018. október 30.

A mechanikus VITASEM vetőgépet a pontos magadagolás, magvezetés, az egyenletes vetésmélység és a vetőgép kényelmes kezelése teszik különlegessé.

Agrárhírek / Gépinfo

Tempo vetőgépet használunk! - gazdák a sikerük titkáról

2018. október 30.

A 2012-es piacra bocsátása óta a Väderstad Tempo gazdaságok ezreiben bizonyította, hogy segítségével jobban kiaknázható a növénytermesztésben rejlő potenciál.

Szakcikkek / Gépészet

Egyenletes munkavégzés, precíz beállítás – Bednar gépek a Gergely Farmon

2018. október 30.

A megbízhatóság és a nagy teljesítmény mindennél fontosabb a Gergely Farmon, így a gépvásárlások is ennek tudatában történnek.