Címke: Kombájn

kombájn

A kombájn vagy arató-cséplő gép olyan szemestermény-betakarító gép, mely  lényegét tekintve az arató- és a cséplőszerkezet kombinációja. Hazánkban a kalászos gabona és egyéb szemes termények betakarítási munkáinak döntő hányadát arató-cséplő gép végzi. A gép különböző adapterekkel felszerelve különböző szemes termények betakarítására is alkalmas. A kombájn három műveletet végez: aratás, cséplés és tisztítás. Az aratórész a gabonát levágja és a kalászt a szárral együtt továbbítja a cséplőrészbe. A cséplőrészben történik meg a szemek kiválasztása (kicséplése) a kalászból. A cséplőrészből kijövő keverék a tisztítószerkezetbe jut, míg a leválasztószerkezetben elkülönül és eltávozik a gépből a szalma, a törekrostán a törek, a pelyvarostán a pelyva. A kicsépelt szem a magtartályba kerül. Általános felépítése: vágóasztal és felhordóegység, cséplőszerkezet (kereszt-, és hosszdobos rendszerű lehet), szalmarázó asztalok, törek és kalászleválasztók, ventilátor, magszállító csiga, maggyűjtő tartály, vezetőfülke, motortér. Az Agrofórum Online Gépészet és Gépinfo rovataiban mindig friss híreket, a Videók aloldalon pedig érdekes rövidfilmeket talál a mezőgazdasági gépekkel kapcsolatban.

Agrárhírek / Gépinfo

A New Holland három ezüstérmet szerzett az Agritechnica 2019 kiállításon

2019. november 17.

A T7 traktorhoz kialakított bálázó szabályzó rendszer harmonikus traktor-munkagép együttműködést biztosít, amelynek eredményeként növelhető a teljesítmény, 12%-kal csökkenthető a hajtóanyag fogyasztás és komfortosabb a gépkezelés.

Agrárhírek / Gépinfo

Nem volt jó negyedéve a Case és a New Holland tulajdonosának

2019. november 11.

Az agrártermékekből származó bevételek 36 százaléka származott Észak-Amerikából, 32 százaléka Európából, 17 százaléka Dél-Amerikából és 15 százaléka a világ többi részéről.

Agrárhírek / Gépinfo

Három ezüst a CLAAS innovációkért

2019. szeptember 30.

Minden terményfajtához és bármely betakarítási körülményhez történő gyors alkalmazkodást az biztosítja, hogy a dobok alatti cséplő- illetve leválasztó kosarakat párhuzamosan és hidraulikusan lehet a CEBIS-ben állítani.

Agrárhírek / Gépinfo

Új motorok az AVERO kombájnokhoz

2019. augusztus 2.

Tágas, ergonomikusan berendezett fülke könnyíti meg az AVEO-ban a munkanapokat.

Szakcikkek / Gépészet

A John Deere cég új fejlesztéseket jelentett be az S700 kombájnok 2020. évi modelljeire

2019. július 4.

A John Deere cég ismertette az S700 kombájnok 2020. évi újdonságait: fejlett automatizálás, adat kezelés, szalmaelhelyezés.

Agrárhírek / Gépinfo

Növelte eladásait a kombájnpiacon a John Deere Észak-Amerikában

2019. június 12.

Az Egyesült Államokban és Kanadában a 40 lóerő alatti teljesítményű kétkerék-hajtású traktorok értékesítése 13 százalékkal bővült a teljes piacon, a Deere & Company ennél jobban növelte eladásait. A kombájnok piacán a cég szintén növelte eladásainak számát az első negyedévben.

Agrárhírek / Gépinfo

Idén már 10. alkalommal rendezték meg a Hódmezővásárhelyi KITE Napokat

2019. május 10.

A rendezvényen a KITE Zrt. piaci jelenlétének mintázataként átadták a JOHN DEERE 6M traktor sorozat 600. gépét Dr. Csikai Miklós, az Árpád Agrár Zrt. vezérigazgatója részére.

Szakcikkek / Gépészet

Felavatták a CLAAS cég új tesztközpontját

2019. április 25.

Az új tesztállomás segítségével lerövidíthető és a termelési ciklusoktól függetleníthető a kombájnok, járvaszecskázók és traktorok fejlesztési ideje. A szimuláció lehetővé teszi a mérnökök számára a gép működési és megbízhatósági ellenőrzését még a fejlesztés korai stádiumában.

Szakcikkek / Gépészet

Case IH sikerek Amerikában és Európában

2019. január 31.

A Case IH társaság 3 mezőgazdasági innovációs díjat nyert az AE 50 (American Society of Agricultural and Biological Engineers) értékelésben. Továbbá a párizsi SIMA 2019 kiállítás megnyitása előtt a zsűri már bejelentette a díjazottak listáját, amelyen szintén szerepel a CNH Industrial társaság globális brand-je a Case IH.

Agrárhírek / Gépinfo

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot - Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

2019. január 13.

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját.