Címke: Csípősség

Csípősség

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Mitől lesz csípősebb a paprika? A virágzás utáni vízmegvonás talán segíthet

2023. október 20.

Kutatók azt vizsgálták, milyen termesztéstechnológiai megoldásokkal lehetne fokozni egy-egy paprikafajta csípősségét.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Hihetetlen változatosságot mutató zöldségfajunk: a paprika

2020. március 21.

A paprika a Solanaceae (Burgonyafélék) családba tartozik, világszerte mintegy 20 faját termesztik, ebből azonban csak 5 számít igazán elterjedtnek. Egyes típusait (fajait) nem friss zöldségként, hanem elsősorban (vagy kizárólagosan) fűszerként, fűszerező anyagként használják fel. Csípősségét a benne lévő kapszaicin nevű vegyület okozza.