2024. december 11.
Egyszerűen emelni az árakat, de semmi újat nem kínálni kockázatos stratégia, amely jogosan büntetendő a vásárlók részéről.
2024. december 4.
A csokoládét kamrában vagy hűtőben célszerű tárolni? Szükséges hűteni? A csokoládékészítő szerint a hőmérséklet a minőséget befolyásolja.
2024. április 29.
Vírus pusztítja a kakaófákat és csökkenti a kakaótermést, veszélyeztetve a csokoládé alapanyagát. Kutatók új megoldást dolgoztak ki a leküzdésére.
2024. április 3.
Egy új tanulmány szerint kevesebb hozzáadott cukorral is finom lesz a csokoládé, ha egy részét zabliszttel helyettesítik.
2024. február 12.
A rossz időjárás jelentősen rontja a kakaó nyugat-afrikai terméshozamát.
2024. január 14.
Bár feltűnő, nagy csinnadrattával történő beharangozás nincs, ahogy gigabefektetők vagy sztárvezérigazgatók sem, ennek ellenére egyes startupok elképesztően innovatívak az újabb és újabb élelmiszerek megalkotása terén.
2023. október 29.
A kakaó kurzusa az elmúlt 44 év legmagasabb szintjére emelkedett az árupiacokon, a globális hiány megnöveli a csokoládégyártók költségeit.
2023. október 28.
Nem kell a cukormentes, a hagyományos tejcsokoládét szeretik a legjobban a magyarok – többek között ezt bizonyítja a Debreceni Egyetem kutatójának átfogó felmérése. Az Appetite folyóiratban megjelent közleményért a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Publikációs Díját is elnyerte Kiss Marietta, a Gazdaságtudományi Kar docense.
2023. január 26.
Habár közel 20 éve is van már annak, hogy Szabó István úgy döntött, ha törik-ha szakad, de ő megcsinálja a Tisza-tó csokoládéját, az ’Egy csepp Tisza-tó’ nevű csokoládé manufaktúrát mégis mindössze hét éve alapította meg.