Címke: Díszfa

díszfa

Blog / Ház, táj

A november bohókás gyümölcse: a narancseper

2023. november 20.

Nem felejti, aki látta – ha mesét írnának erről a titokzatos fáról, valahogy így kezdődhetne. Az egyre sötétebb, ködösebb, nyugalmas novemberi tájképet varázsolja mesébe illővé termésével ez a fa, de alig tudunk róla valamit is.

Szaktanácsadás

Mit tegyünk a házikerti fák lehulló lombjával?

2023. november 16.

Mit tegyek/tehetek a gyümölcsfák, díszfák lehulló lombjával a házikertben?

Szaktanácsadás

Érdemes a fák törzsét fehérre meszelni? Hogyan kell elkészíteni az oldatot hozzá?

2023. november 5.

Szeretném kérdezni, hogy a mésztejet a törzs meszeléséhez pontosan milyen mészből kell készíteni? A pontos eljárás (vízzel hígítás) is érdekelne. Köszönöm!

Blog / Ház, táj

Szelídgesztenye és vadgesztenye

2023. szeptember 29.

Rokonok? Hasonlóan néznek ki? Hasonló a felhasználásuk? Miért kapták ugyanazt a nevet? Hogyan különböztethetjük meg őket?

Szaktanácsadás

Milyen betegség támadta meg a díszgalagonyát?

2023. szeptember 23.

Díszgalagonyafám levelein kis barna foltok vannak. Milyen betegség támadta meg? Tavasszal még virágzott és semmi baja nem volt. Nyár közepétől a leveleken pöttyök jelentek meg és gyorsan elszáradtak. A fa még él, próbálkozik új hajtásokkal és levelekkel, de évek óta ez történik.

Szakcikkek / Házikert

A csodálatos selyemakác

2023. szeptember 3.

Azokba a kertekbe is ajánlott a selyemakác, ahol látványosat kell alkotni, de kicsi a tér, mert pont kis termetével szép árnyékot adó fafaj.

Szaktanácsadás

Mi a teendő a fás részeken kialakult sebzésekkel?

2023. június 29.

Kérem segítségüket, hogy mi a teendőm a fás részeken kialakult sebzésekkel? Képeket is küldök néhány fámon látható sebekről.

Szaktanácsadás

Mit tehetünk a kertet elárasztó nyírbodobácsok ellen?

2023. június 17.

A kertünket megtámadta töménytelen apró bogár. Egy része úgy néz ki, mintha légy lenne, de olyan büdösek, mint a poloska. Eddig is volt már poloska a kertünkben, de azok nem így néztek ki. Küldök képeket. Először a nyírfán jelentek meg, ilyet még soha nem tapasztaltunk. 4 nagy nyírfánk van, azokról most szétszéledtek. Mindenhol megtalálhatók: a falon, a virágokon, a növényeken. Reménytelennek látom a helyzetet. Mit tehetnék mégis? Válaszukat előre is köszönöm.

Szaktanácsadás

Mit tegyek a tupelofával, hogy végre növekedjen?

2023. május 28.

Konténeresen vásároltam kb. 10 éve egy tupelofát, ami azóta nem növekedett, él, de nem tesz többet. Levelein apró foltok is láthatók. Mit tegyek vele, hogy végre növekedjen?