Címke: Duna Szója Szövetség

Duna Szója Szövetség

Agrárhírek / Növénytermesztés

Az európai GMO-mentes fehérjetakarmány-alapanyagok mennyiségét kell növelni

2018. június 20.

Az agrártárcának hosszabb távon célja, hogy ki lehessen váltani a GMO szója import függőségünket, ehhez a minisztérium támogatja a tudományos kutatásokat, a hagyományos szójafajták nemesítését.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Élvonalban a GMO-mentességben

2018. január 19.

Az Európa legnagyobb mezőgazdasági szakkiállításán megrendezett találkozó fő témája a fehérjetartalmú állati takarmányok globálisan is fenntartható termesztése volt.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Európai Szója Nyilatkozat az Európai Parlamentben

2017. szeptember 26.

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a német szaktárca képviselőjével együtt mutatta be a Brüsszelben aláírt dokumentumot.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Erősödő kutatói együttműködés a GMO-mentes szójatermelés érdekében

2017. augusztus 1.

Magyarország elkötelezett és következetes támogatója a GMO-mentes mezőgazdaság megóvásának a tudományos-kutatói együttműködések erősítésén keresztül is.

Agrárhírek / Agrárközélet

Aláírták az Európai szója nyilatkozatot

2017. július 18.

Tizennégy uniós ország agrárminisztere aláírta a GMO-mentes pillangós növények, köztük a szója élelmiszeripari és takarmányozási célra történő termesztésének ösztönzését vállaló Európai szója nyilatkozatot.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Fenntartható szója – fenntartható Európa

2016. november 30.

Az európai GMO-mentes szójatermesztés elősegítését célul tűző Duna Szója Szövetség az FM-mel közösen szervezte meg a IV. Duna Szója Kongresszust.