2025. október 22.
Egy tudatosabb étrend évente 15 millió ember életét mentheti meg, és 15 százalékkal csökkentheti a mezőgazdasági kibocsátást. De miért is ekkora a tét?
2025. október 16.
Fanyar, de értékes: a birs nyersen is ehető, ha tudjuk, mikor és hogyan érdemes megkóstolni.
2025. szeptember 15.
Nem a gyümölcs, hanem a kocsány az igazi finomság: fedezze fel a japán mazsolafa titkait!
2025. február 9.
A táplákozás és ezen keresztül az egészség szervesen összefügg a mezőgazdasági termelés, az előállított termékek minőségével. Szerencsére egyre többet hangoztatott téma a talajélet állapotának, a talajegészségnek a növényekre, és közvetett módon a fogyasztókra gyakorolt hatása.
2024. december 23.
A kelbimbó tipikus téli zöldség, amelynek fő szezonja novembertől januárig tart, bár sok helyen már kora ősszel vagy tavasszal is elérhető.
2024. december 10.
A fekete lencsének a legtöbb fajtánál kissé vastagabb a héja, ami megakadályozza, hogy főzés közben szétessen.
2024. december 8.
Az aszalt gyümölcsök vásárlásakor különösen fontos, hogy a minőségükről megbizonyosodjunk, hiszen nem minden aszalvány készül első osztályú, friss gyümölcsből.
2024. december 2.
A túlzott mennyiségű hagymafogyasztás gyomor- és bélpanaszokat okozhat. Akár irritábilis bél szindróma és reflux kialakulásához is vezethet.
2024. augusztus 7.
Összeszedtük a 12 legegészségesebb gyökérzöldséget, amelyeket mindenképpen érdemes beépíteni az étrendünkbe.