2025. november 25.
Az étrend meghatározza, hogyan öregszünk. A tudomány szerint bizonyos tápanyagok valóban lassíthatják az idő hatását. Az élelmiszeriparnak pedig ehhez kell igazodnia.
2025. október 22.
Egy tudatosabb étrend évente 15 millió ember életét mentheti meg, és 15 százalékkal csökkentheti a mezőgazdasági kibocsátást. De miért is ekkora a tét?
2025. október 16.
Fanyar, de értékes: a birs nyersen is ehető, ha tudjuk, mikor és hogyan érdemes megkóstolni.
2025. szeptember 15.
Nem a gyümölcs, hanem a kocsány az igazi finomság: fedezze fel a japán mazsolafa titkait!
2025. február 9.
A táplákozás és ezen keresztül az egészség szervesen összefügg a mezőgazdasági termelés, az előállított termékek minőségével. Szerencsére egyre többet hangoztatott téma a talajélet állapotának, a talajegészségnek a növényekre, és közvetett módon a fogyasztókra gyakorolt hatása.
2024. december 23.
A kelbimbó tipikus téli zöldség, amelynek fő szezonja novembertől januárig tart, bár sok helyen már kora ősszel vagy tavasszal is elérhető.
2024. december 10.
A fekete lencsének a legtöbb fajtánál kissé vastagabb a héja, ami megakadályozza, hogy főzés közben szétessen.
2024. december 8.
Az aszalt gyümölcsök vásárlásakor különösen fontos, hogy a minőségükről megbizonyosodjunk, hiszen nem minden aszalvány készül első osztályú, friss gyümölcsből.
2024. december 2.
A túlzott mennyiségű hagymafogyasztás gyomor- és bélpanaszokat okozhat. Akár irritábilis bél szindróma és reflux kialakulásához is vezethet.