Címke: élelmiszer-biztonság

élelmiszer-biztonság

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

2021: a Gyümölcsök és Zöldségek Nemzetközi Éve lesz

2020. január 7.

Az élelmiszer-biztonság nemcsak elegendő mennyiségű, hanem megfelelő összetételű táplálékot jelent, amiben nagy szerepük kellene, hogy legyen a zöldségeknek és gyümölcsöknek.

Szakcikkek / Növényvédelem

Gondolatok a növényvédőszer-engedélyezés szerepéről – régen és ma (holnap?)

2019. november 18.

Általánosan ismert jelenség az élet számos területéről, hogy a túlszabályozás ellehetetleníti a legális gazdasági működést, illetve egyre inkább „szürke” vagy „fekete” színek kezdenek eluralkodni a cél elérésének útját szegélyező díszítésen.

Agrárhírek / Agrárközélet

Tévhitek az élelmiszer-biztonságról - interjú Bánáti Diánával, a Debreceni Egyetem dékánjával

2019. augusztus 13.

Egyes országokban, így Magyarországon is, a fogyasztók irreális mértékben aggódnak olyan, élelmiszerekkel kapcsolatos tényezők miatt, amiről, mi szakemberek tudjuk, sokkal kevésbé lenne indokolt. Ezzel együtt pedig olyan dolgokról nem tudnak, amiről szükséges lenne, így az nem is aggasztja őket.

Agrárhírek / Agrárközélet

Élő egér, egérfészek a húsok között - lecsapott a Nébih

2019. január 23.

Erősen kifogásolható higiéniai körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei az egyik Békés megyei sertés vágóhídon, ahol január közepén folytattak helyszíni vizsgálatot.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az élelmiszeripar fejlődésének kiemelt területei: minőség, élelmiszer-biztonság, nyomonkövethetőség

2019. január 23.

A fogyasztói megítélés helyreállításakor a feldolgozókon kívül a termékpálya egyéb szereplőire is ki kell terjeszteni a folyamatban megvalósuló törekvéseket, hiszen a legfontosabb, hogy megfelelő minőségű és élelmiszer-biztonsági szempontból kockázatmentes élelmiszer kerüljön a kosárba.

Agrárhírek / Agrárközélet

Már az élelmiszer-biztonságnak is van világnapja

2019. január 16.

Az Agrárminisztérium, a magyar élelmiszerlánc-biztonságért felelős és az iránt maximálisan elkötelezett szervezetként, üdvözli az Élelmiszerbiztonsági Világnap bevezetését.

Agrárhírek / Életmód

Melyek az élelmiszer-biztonság kritikus pontjai? - Tények és hiedelmek

2018. december 6.

Nagy kárt okoznak azok a média- és internetforrások, melyek azt hirdetik egy-egy élelmiszerről, hogy egészéges, és nem teszik hozzá, hogy egy élelmiszer nem lehet egészséges, kizárólag a biztonságos élelmiszereken alapuló, változatos táplálkozás lehet egészséges.

Agrárhírek / Agrárközélet

Maradtak a gondok: éhezés és klímaváltozás – Mit tehetünk az élelmiszerproblémák megoldása érdekében?

2018. december 1.

A mezőgazdaságot általában és az élelmiszer-biztonságot jelentősen veszélyezteti a szélsőséges időjárási események gyakoribbá válása és az emberi tevékenység miatt erősödő klímaváltozás más következményei.

Szakcikkek / Gyümölcs

A hosszú időtartamú gyümölcstárolás legújabb kori kihívásai

2018. június 28.

A tárolás a gyümölcstermesztés folyamatának speciális része. Egyre inkább csak a legkiválóbb minőségű, jó ízű, jó húsállományú és tetszetős küllemű gyümölcsök adhatók el. A gyümölcstárolás a rövid távú (átmeneti) és a hosszú időtartamú tárolást különbözteti meg. Hazánkban az alma és a körte azok, amelyeket nagy mennyiségben hosszú idejű tárolásra termesztünk.