4℃ -4℃
február 22. Gerzson, Margit, Zétény

Címke: életmód

életmód

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Már most elkezdték a karácsonyi sütemények készítését

2023. augusztus 20.

Még magas nyári hőmérséklet uralkodik mindenfelé, de Németországban az Érchegység és Drezda első pékségei már stabilan a karácsonyra koncentrálnak. Náluk már az első stollenek kerülnek a sütőbe.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Egyre több a mesterséges tej az élelmiszerekben

2023. augusztus 19.

A vállalatok világszerte dolgoznak azon, hogy nagy mennyiségben állítsanak elő olyan mesterséges tejet, amely rendkívül hasonlít a tehéntejhez. A laboratóriumban előállítható terméknek környezetbarátnak és olcsónak kell lennie.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Nem szeretjük, de muszáj! - A fűnyírás az egyik legkevésbé kedvelt kerti munka

2023. június 17.

A magyarok kertgondozási szokásait mérte fel a kültéri elektromos termékeket gyártó svéd cég, a Husqvarna.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Sisi kedvenc virágai és az ibolyás parfüm

2023. március 16.

Ha már Sisi és a virágok, akkor muszáj megemlíteni a fenséges parfümöket, melyeket virágillatok ihlettek még Sisi idejében. De ezeket ma már magunk is elkészíthetjük, ha egy kis kézügyességünk van.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Hogyan válasszunk állatorvost kedvenceinknek?

2023. március 11.

Egy állatorvosnak legyen magabiztos a fellépése, legyen barátságos és az aggódó gazdit tájékoztassa, hogy mi fog történni. Ez a bizalmi viszonyhoz is nagyban hozzájárul.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Hogyan termesszünk saját csírákat befőttesüvegben?

2022. december 27.

Gondolta volna, hogy étkezésre szánt csírákat tulajdonképpen egy befőttesüvegben is termeszthet?

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Egy sajtmester, aki együtt lélegzik a tejjel

2021. október 3.

Pozsa Panni sajtmesterrel beszélgettünk sajtokról, elhivatottságról és a Sajtmustráról.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Burgonyafehérje mint alternatíva

2021. július 27.

A burgonyafehérje egy új növényi eredetű fehérjetermék, amely a burgonyakeményítő gyártása során keletkező melléktermékből állítható elő, így kedvező fenntarthatósági paraméterekkel rendelkezik.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Kortaporta: a felelős állattartás mindenekelőtt

2021. július 25.

Koroknai Editnél, a Kortaportán jártunk…