Címke: étrend

étrend

Agrárhírek / Életmód

Kiderült: az egészséges étrend egyben környezetkímélő is

2024. június 27.

A Planetary Health étrendet követőknél alacsonyabb a kockázata a korai halálozásnak, ráadásul a környezetterhelés is bizonyítottan csökken.

Agrárhírek / Életmód

Az alvási apnoe alacsonyabb kockázatával jár a növényi étrend

2024. május 1.

Aki egészséges növényi alapú étrendet követ, kisebb eséllyel szenved alvási apnoéban. Ez az alvászavar súlyos betegségek kockázatát növeli.

Szakcikkek / Házikert

A petrezselyem nem csak a konyhában fontos növényünk

2023. február 8.

A petrezselyem, mint konyhakerti növény mindenki számára ismert. De mi más értéke is lehet még a petrezselyemnek?

Blog / Ház, táj

Felelős állattartás – az ételmaradék és a házi kedvencek

2022. október 1.

Sok háztartásban előfordul, hogy az emberi fogyasztásra szánt és megmaradt élelmiszerek és ételek rendre a ház körül élő állatok – kifejezetten a kutya és a macska – táljában kötnek ki. Ha tisztában vagyunk házi kedvenceink alapvető életműködéseivel, és tudjuk, melyik étel elfogyasztása okozhat számukra problémát, akkor alapvetően ezzel nincs semmi baj, mégis…

Agrárhírek / Életmód

Növényevésre fel!

2022. június 23.

Ha a Föld összes fogyasztója áttérne a növényi alapú étrendre, sokkala nagyob mennyiségű növényi táplálék válna elérhetővé.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Freshfel Europe az egészségesebb étrendért

2021. augusztus 10.

A gyümölcs- és zöldségtermelés jelenleg az uniós agrárpolitikai költségvetésnek csupán 3-5%-át kapja, miközben az összeurópai mezőgazdasági értéknek legalább 20%-át ezek az ágazatok adják.

Agrárhírek / Életmód

A sváb gasztronómia gyöngyszeme: a kródumpraj

2021. március 19.

A helyi német közösség egyik kedvencének számító kródumpraj az az étel, amiről a környező településen élő magyarok is azt gondolják, ez egy "echte" német.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Rákellenes vegyületeket tartalmazó zöldségek és gyümölcsök

2019. augusztus 4.

Ami a gyümölcsöket és a zöldségeket a rákellenes gyógyszerekben található vegyületekhez hasonlóvá teszi, az a flavonoidoknak nevezett antioxidánsok bősége.

Agrárhírek / Életmód

Majonéz: egy kis kémia a konyhában

2018. december 22.

A majonéz olajból, tojásból, ecetből vagy citromléből áll, mégsem válik szét alkotórészeire, ennek titka pedig a tojássárgája „kémiájában” rejlik.