Címke: Fehérje

fehérje

Agrárhírek / Növénytermesztés

Fehérjenövények jövője az EU-ban

2022. július 4.

Felkérik az Európai Bizottságot arra, hogy vállaljon vezető szerepet a növényi alapú fehérjék előállításának előremozdításában.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Burgonyafehérje mint alternatíva

2021. július 27.

A burgonyafehérje egy új növényi eredetű fehérjetermék, amely a burgonyakeményítő gyártása során keletkező melléktermékből állítható elő, így kedvező fenntarthatósági paraméterekkel rendelkezik.

Agrárhírek / Állattenyésztés

A szupertej kevésbé okoz emésztési panaszokat - jelentős tejipari innováció

2021. január 16.

Az A2-es tej nem tartalmazza azt a fehérjetípust, ami emésztési problémákat okoz.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Viszlát szója! - A repce lehet a jövő növényi fehérjeforrása

2020. november 22.

A repcefehérje hasonló hatásokat váltott ki az anyagcsere paraméterekben és a szív- és érrendszeri kockázati tényezőkben, mint a szójafehérje.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Szója: meghálálja a választását

2020. február 16.

A SAATEN-UNION olyan szójafajtákkal foglalkozik, amelyek közül hazai viszonyok között, eltérő termesztési célok esetén is mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

Szakcikkek / Növénytermesztés

SAATEN-UNION: többletérték a szójaföldről

2018. december 27.

Törekszünk a biztonságos és profitorientált gazdálkodást lehetővé tevő fajták és hibridek nemesítésére, amelyek alkalmasak az egészséges vetésforgó kialakítására.

Agrárhírek / Agrárközélet

Bővülő lehetőségek a rovarok felhasználhatóságában

2018. február 26.

Napjainkban egyre nő az igény a gazdasági állatok takarmányozásában az alternatív fehérjeforrások felhasználása iránt a hagyományos fehérjeforrások kiváltására.

Agrárhírek / Állattenyésztés

A GMO-mentes takarmányozást meg lehet valósítani

2017. augusztus 4.

Az alternatív fehérjenövények segítségével szinte teljes egészében kiválthatjuk az importszóját.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Takarmányborsó: Az alternatív fehérjetakarmány

2017. február 19.

A zöldítési és a fehérjeprogramokhoz illeszkedő, jövedelmező növénytermesztés csak a termőhelyi adottságoknak megfelelő fajok és fajták használatával valósítható meg.