Címke: Feldolgozás

feldolgozás

Agrárhírek / Életmód

Ausztriában 19 százalékos a biotej piaci részesedése

2020. június 25.

A teljes osztrák tejtermelésen belül  a biotej mennyisége 18,6 százalékos arányt képvisel. Ezzel az aránnyal Ausztria továbbra is élenjárónak tekinthető az organikusan előállított tej tekintetében.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

NAK: az átlagostól elmaradó meggytermés várható idén

2020. június 13.

Az idei meggytermés, ha az időjárás a betakarítási szezonig nem szól közbe, nagyjából a tavalyi, szintén alacsony termésmennyiséggel egyezhet meg.

Agrárhírek / Agrárközélet

Drasztikusan csökken a szarvashús felvásárlási ára

2020. január 24.

A szarvashús felvásárlási ára elsősorban a tengeren túlról érkező árudömping miatt jelenleg csökken.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Kamélia Akadémia – A teanövény termesztése Magyarországon

2020. január 22.

Most a teatermesztés eddigi magyar tapasztalatait bemutatva tart egész napos képzést Varga Marianna február 20-án.

Blog / Ház, táj

Mindent a kakaóról

2020. január 19.

Melyik fajtájából készül a legfinomabb étcsokoládé? Milyen fajtáit és hol termesztik? Hogy néz ki maga a növény? Íme a kakaó!

Agrárhírek / Agrárközélet

230-400 forintért veszik át a vaddisznót - jelenleg csúcsszezon van

2019. november 19.

Az összes vadfajra és annak minden fő húsrészére van az évnek ebben a szakaszában igény, azonban az őszi-téli hónapokban jellemzően a vaddisznóra a legmagasabb.

Agrárhírek / Agrárközélet

Átadták a SZIE Józsefmajori Tanüzemének felújított épületét

2019. október 19.

A tangazdaságban hosszú távú cél, hogy a sertéstartás mellett a hús feldolgozása is bemutatásra kerüljön saját vágópont és manufakturális húsfeldolgozó üzem létrehozásával.

Blog / Gazdahely

A 10. Keceli Meggyfesztivál margójára - avagy az összefogásért kiállt minden oldal

2019. június 12.

Múlt hét végén került megrendezésre a jubileumát ünneplő Keceli Meggyfesztivál, melynek első napján egy igazán színvonalas szakmai konferencián lehettem első előadó és mint ebből adódik, egy kicsit a napi „kitárgyalnivaló” fő téma bedobója.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Kapacitásbővítő fejlesztés valósult meg Nyírlugoson

2019. június 4.

A feldolgozási kapacitás növekedését szolgálta a technológiai gyártóvonalak fejlesztése, az új fagyasztóalagút telepítése és az azt támogató új hűtési rendszer integrációja a meglévő rendszerükbe.