A vándorpoloskák a téli paprikatermesztést is nehezíthetik

A vándorpoloskák a téli paprikatermesztést is nehezíthetik

Agrofórum Online

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Lehet napraforgót termeszteni talajművelés nélkül?

2020. november 6. 08:31

Szeptember végén egy Somogy megyei no-till napraforgótáblában így kezdte meg a munkát Berend Ferenc kombájnja. A kukoricával és a kalászosokkal ellentétben az olajos növény termesztésében nem kedvezőek a 2020-as gyakorlati tapasztalatok a talajművelést szinte teljesen elhagyó technológiával. Vityapusztán a termésátlag ezúttal alig érte el a hektáronkénti 3 tonnát, aminek okát a három éve min-till és no-till rendszerben termelő gazdálkodó még keresi. Ez az eredmény ugyanis most először alulmaradt a művelt területekkel szemben.

Aratás és szezonértékelés az Aranyszarvas Zrt.-nél

2020. július 31. 07:30

A 2020-as szántóföldi mezőgazdasági szezon nem volt szokványos. A kezdeti aszályt, sok eső váltotta fel, a tavaszi hónapok mintha felcserélődtek volna.

Bevezetés a bio palántanevelésbe - Bolvári Biokertészet

2021. június 3. 21:06

A hűvös tavasz ellenére is szépen növekedtek a palánták Bolvári Csaba zsámboki biogazdaságában. Nem véletlen, hiszen a termelő az évek során rendkívül sok tapasztalatra és tudásra tett szert, amikkel tökéletesíteni tudta palántanevelési technológiáját.

Mire jó a kén? - Tápanyag, növényvedő szer és vadriasztó

2022. január 7. 11:10

A kén az egyik legfontosabb mezoelem, amit sokáig mostohagyerekként kezelt a magyar agrárium. A Vulcan Agro azonban olyan formáit ajánlja a termelőknek, amikkel nemcsak tápanyagot tudnak bevinni a növényekbe, hanem az számos más módon is hasznosul - legyen szó például növényvédelmi megoldásokról.

Németh Lajos meteorológus: kihívás a klímaváltozás, de van megoldás

2021. szeptember 2. 09:40

A meteorológusok szerint is tagadhatatlan tény, hogy a mezőgazdasági termelőknek egyre szélsőségesebb időjárási viszonyokkal kell megküzdeniük a Pannon régióban, a Kárpát-medence területén. Erre hívja fel a figyelmet a Karintia Kft., és a céggel a magyar gazdálkodókért szorosan együttműködő szakember, Németh Lajos meteorológus.

Talajművelés és talajmegújítás színpompás virágokkal

2021. március 26. 08:08

Darányban számos kísérlet zajlott és zajlik a takarónövények alkalmazásával kapcsolatban. Varjú Ádámék családi gazdaságában már három éve használnak saját, egyedi igényeik szerint összeállított keveréket - ráadásul sikeresen.

A biológiai növényvédelem itthon, a BIOCONT partnerei szemével

6:04

A biológiai növényvédelem itthon, a BIOCONT partnerei szemével

2023. április 25. 09:34

A Biocont Magyarország Kft. stratégiájának és tevékenységének fókuszában alapvetően és hazánkban egyedi módon kizárólag a biológiai növényvédelmi technológiák, valamint a biológiai növényvédő szerek népszerűsítése áll.