Címke: Fűszernövény

fűszernövény

Agrárhírek / Növénytermesztés

Keresőkutyák találhatják meg az invazív, mérgező növényeket

2024. június 7.

Izgalmas kísérletben vizsgálják, hogy a kutyák megtalálják-e a termés minőségét veszélyeztető, mérgező gyomnövényeket a szántóföldi kultúrákban.

Szakcikkek / Házikert

Így neveljük a majoránnát – több dologra is érdemes odafigyelni

2024. május 27.

A majoránna fényigényes növény, a napos, fényes helyeket kedveli. Ügyeljünk arra, hogy olyan helyre ültessük, ahol bőségesen éri a napfény.

Agrárhírek / Életmód

12 növény, amely távol tartja a nemkívánatos rovarokat

2024. május 22.

Rovarriasztó dísz- és fűszernövényeket mutatunk, amelyek illata számunkra kellemes, a vérszívók viszont (remélhetőleg) elkerülik őket.

Agrárhírek / Bulvár

Vanília: mind a mai napig kézzel termékenyítik

2024. április 20.

Kapható többféle színű, formájú kis tasakban, műanyag flakonocskában az igazit pedig üvegkapszulába zárják, hogy semmihez sem fogható aromáját megőrizze. Hogy miről beszélek? Természetesen a vaníliáról.

Szaktanácsadás

Babérmeggy vagy nemes babér van a kertemben?

2024. március 26.

Van egy örökzöld bokrom, kaptam, azt mondták, hogy babér. Az elmúlt évben gyorsan növekedett. Hogyan tudom megállapítani, hogy díszbabér vagy fűszerbabér a növényem?

Agrárhírek / Növényvédelem

Lisztharmat a rozmaringon

2024. március 2.

A lisztharmat az egyik legkönnyebben felismerhető növénybetegség. A levél felszínén fehér, porszerű burjánzásként látható a gomba; az alacsonyabb és árnyékosabb leveleken azonban észrevétlen maradhat.

Szakcikkek / Házikert

Fűszer- vagy gyógynövény?

2024. február 23.

Bár szakmán belül sincs teljes egyetértés, de az biztos, hogy nem minden gyógynövény fűszernövény és nem minden fűszernövény gyógynövény.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Meglepő új kedvencek születtek a bio fűszernövények között

2024. február 20.

Egyelőre a friss bio fűszernövények iránti kereslet meghaladja a kínálatot. A nappalok rövidebbek, és a tél lassan halad előre. A kaliforniai termesztők alig várják február közepét, amikor az alapvető és a különleges bio fűszernövényeknek köszönhetően meredeken elkezd felfelé ívelni a kínálati oldal.

Agrárhírek / Életmód

A bio fűszernövények iránti kereslet csúcsokat dönget az ünnepi szezonban 

2023. december 21.

Ki gondolta volna, hogy az év végén, az ünnepi szezonban épp a bio fűszernövények lesznek azok, amelyek minden más zöldség és gyümölcs előtt átveszik a vezetést az USA-ban?