Költséghatékony tápanyag-utánpótlás lombtrágyákkal

Költséghatékony tápanyag-utánpótlás lombtrágyákkal

Agrofórum Online

A Vulcan Agronál 2019-ig úgy gondolták, hogy folyékony lombtrágyákkal nem foglalkoznak, a rengeteg elvégzett levélanalízis és talajvizsgálat eredménye ugyanakkor azt mutatta, hogy számos tápanyag talajon keresztül történő felvételét nem tudják eléggé segíteni. Ez ösztönözte a szakembereket egy lombtrágya-projekt beindítására, ami mostanra számos, rendkívül sikeres terméket eredményezett.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Talajművelés és talajmegújítás színpompás virágokkal

2021. március 26. 08:08

Darányban számos kísérlet zajlott és zajlik a takarónövények alkalmazásával kapcsolatban. Varjú Ádámék családi gazdaságában már három éve használnak saját, egyedi igényeik szerint összeállított keveréket - ráadásul sikeresen.

Väderstad innovációk III. - Gumifelfüggesztés és gumiágyazás

2022. április 27. 10:42

A Väderstad innovációkat bemutató videósorozatunk harmadik részében a gumiágyas csapágyazást és a gumibakos függesztést, valamint ezek előnyeit ismerhetik meg nézőink.

Együttműködés a KITE és a Herczeg Gabona Kft. között az innováció és minőség jegyében

2023. március 12. 19:26

Napjaink kihívásokkal teli gazdasági, klimatikus körülményei új megközelítéseket követelnek, melyekre a KITE Zrt. is élénken reagál. A jövőjüket bebiztosítani vágyó, előre gondolkodó gazdálkodók számára a mezőgazdasági technológiát forgalmazó és szolgáltató vállalat olyan lehetőségeket sorakoztat fel, amelyek a tapasztalatok szerint nagyban segítenek a költségek és termelés optimalizálásában.

Mire képes az orosz technika? - Tordason néztük meg a Versatile RSM 161 kombájnt

03:50

Mire képes az orosz technika? - Tordason néztük meg a Versatile RSM 161 kombájnt

2017. október 8. 21:07

Július közepén betakarítási bemutatósorozatot tartott az ország több pontján a Vektor Holding Kft., amelyek során a Versatile kombájnok néhány típusát próbálhatták ki a gazdálkodók éles, gyakorlati körülmények között. Az Agrofórum a tordasi rendezvényre kísérte el a forgalmazót, ahol megnéztük a Versatile RSM 161 betakarítógépet.

A szárbontás jótékony hatásai – a Natur Agro javaslataival

2023. március 20. 16:45

A tavalyi év nem volt könnyű az ország nyugati felében sem. Tóth Szabolcs lovászpatonai, főleg szántóföldi növénytermesztést folytató családi gazdaságában a talajfókuszú szemlélet némiképp enyhítette az időjárás okozta kihívásokat. Területeiken évek óta forgatás nélküli gazdálkodást folytatnak, illetve brojlercsirke tartásból származó trágyát rendszeresen juttatnak ki gazdaságukba.

Väderstad innovációk VIII. - OffSet kerékelrendezés

2022. szeptember 20. 14:51

Az OffSet kerékelrendezést először az NZ magágykészítőkön alkalmazta a Väderstad, majd a 2000-es évek közepén a Rapid technológia is átvette, és a Spirit gabonavetőgép-családnál is megjelent.

Hosszú kihagyás: újdonságok az Amazone-tól

3:47

Hosszú kihagyás: újdonságok az Amazone-tól

2023. november 28. 11:50

Az Amazone több mint 2000 négyzetméteren állította fel standját az Agritechnica 2023 kiállításon, Hannoverben. Hosszú kihagyás után a vállalat sok újdonságot hozott az érdeklődők számára idén is...

Hardi Percek XVII. - Hardi Alpha EVO vezetőfülke

2022. április 7. 14:23

Az új, tágas EvoCab II fülke a HARDI egyedi fejlesztése. A jellegzetes, 3-oszlopos kialakítás 320 fokos, akadálytalan látómezőt biztosít. A fülke túlnyomásos rendszerrel, külsőlevegő-porszűrő rendszerrel, aeroszol- és páraszűrővel rendelkezik a kezelő védelme, valamint a 4-es osztálybesorolás követelményeinek teljesítése érdekében. Az új légkondicionáló rendszer intenzív klímakamrában végzett vizsgálatokon esett át, hogy a legforróbb körülmények között is képes legyen biztosítani a kezelő kiemelkedő szintű kényelmét.