Címke: Futóbab

futóbab

Szaktanácsadás

Mi lehet a lila színű levelekkel, virágokkal és hüvelyekkel rendelkező növény?

2023. március 28.

Segítséget kérek Önöktől. Több helyen láttam kertekben, futtatva lila színű babot, a levelei, virágai és a hüvelyei is lila színűek voltak. Nem sikerült senkitől megtudni ennek a dekoratív virágnak a nevét, így vásárlási lehetőségére sem akadtam. Milyen növényről lehet szó?

Szaktanácsadás

Miből és hogyan készíthetünk élő növénysátrat a kertben?

2023. január 19.

Szeretnék kisunokámnak élő növényből kialakított kuckót készíteni a kertben, ahol elbújhat és játszhat. Készítéséhez kérek tanácsot. Be tudnának mutatni kész növénysátrakat ötletadónak?

Szaktanácsadás

Miért nem terem a futóbab?

2021. február 10.

A gyönyörű egészséges, burjánzó, virágokkal teli futóbabom nem kötött meg, a virágok lepotyogtak, tőből leváltak. Néhány ép virágot kettévágtam, és egy iciri-piciri fekete bogarat találtam a virág aljában! A lepotyogott virágokban nem voltak. Ez a kis bogár teheti tönkre a virágokat? Hogyan és mikor védekezzek ellenük?

Szaktanácsadás

Miért nem terem a futóbab?

2020. augusztus 1.

S.I. Marika kérdése: Gyönyörű a futóbabunk, tele virággal és nincs termés! A virágok megbarnulnak és leesnek. Semmilyen kártevőt nem látunk a bab levélen, száron, virágon. Amikor a virág lehullik , nincs ott az a kis babkezdemény, ami szokott. Helyet, vetőmagot változtattunk, a talaj kiváló állapotú, öntözzük is. Mi történhetett, sokan panaszkodnak, ugyanez a problémájuk?