Címke: Gasztronómia

gasztronómia

Szakcikkek / Kitekintés

Nem csak korhelyeknek

2023. január 22.

A bajai és a tiszai halászlevet követően a tiszacsegei korhely halászlé is bekerült a Magyar Értéktárba, így viselheti a ’kiemelkedő nemzeti érték’ címet.

Szakcikkek / Házikert

Mi legyen a vágott fenyővel karácsony után?

2023. január 10.

Hozok most pár kreatív gondolatot, hogy mit tehetünk a vágott fenyővel ünnepek után, hogy haszna is legyen a ház körül!

Agrárhírek / Agrárközélet

A hazai vadhúsból készült ételek nemcsak ízletesek, de még egészségesek is

2022. december 4.

Az Agrárminisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy vadhúsból készült termékek kerülhessenek a magyar családok asztalára.

Agrárhírek / Életmód

Több mint 40 ország nevezett, az Etyeki Sörmanufaktúra két díjat is bezsebelt

2022. november 19.

Több mint 40 ország, közel 700 nevezett tétele között ért el ezüst- és bronzérmet a szakmai körökben a világ legjelentősebb sörversenyének tartott International Beer Challenge-n az Etyeki Sörmanufaktúra, Londonban.

Szaktanácsadás

Melyik krizantémfaj vagy -fajta részei fogyaszthatók?

2022. november 16.

Itt az oldalon olvastam a Mindent a krizantémról cikket. Szeretném megtudni, hogy gyógyteaként vagy egyéb módon melyik fajta fogyasztható. Esetleg mindegyik? Köszönöm a választ!

Szakcikkek / Életmód

Banyaerdő, a vállalkozás, amely harmóniában van a természettel

2022. november 12.

„Amikor egy gombaszakellenőr, Nagy Krisztina és egy biológus, Priksz Gábor találkozik, akkor jó esetben egy erdővel, gombákkal, gombás ételekkel teli könyv születik, mint ahogy ez most meg is történt. Hiszünk abban, hogy a felelős erdőhasználat, a felelős gombagyűjtés mindenki érdeke, hiszen természeti értékeinket óvni, védeni és természetesen ízlelni kell.”

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

#ZöldségGyümölcsHős: 100 kilogramm zöldségnek és gyümölcsnek örülhettek a győri gyerekek

2022. október 15.

A #ZöldségGyümölcsHős pályázatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) edukációs kampánya, az Európai Friss Csapat keretében hirdette meg, idén már második alkalommal.

Szakcikkek / Életmód

Bimbóskel: az értékes tápanyagok raktára

2022. május 1.

Cikkünkből kiderül, hogy a bimbóskelből nagyon jó ételeket lehet készíteni, amit akár még a kelbimbóért túlzottan nem rajongók is el fognak fogyasztani.

Szakcikkek / Életmód

Amit a marcipánról tudni érdemes - recepttel!

2022. április 27.

A blansírozott édesmandulából és cukorból főzött massza, és a keserűmandula íze adja azt a klasszikus marcipán ízt, amit sok-sok éve szeretünk, nassolunk, vagy épp ellenkezőleg, rá sem bírunk nézni!