Címke: Gasztronómia

gasztronómia

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A magyar gasztronómia kincseit meg kell őriznünk

2021. augusztus 23.

A tésztafogyasztás hazánk gasztrokultúrájában is meghatározó. A világban Olaszországban a legmagasabb az egy főre jutó száraztészta fogyasztás, Magyarország a 15. helyen van 7,1 kg/fővel.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Hogyan lesz egy régészből FerMentor?

2021. június 27.

A fermentálást konyhatechnológiailag úgy határozhatjuk meg, mint szerves anyagok mikroorganizmusok segítségével, kontrollált körülmények között történő bontása/erjesztése.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Mindenképpen Alföld, mindenképpen Napfény

2021. június 11.

A Kunsági borvidéken, Varga Árpádnál jártunk a csodálatos Gedeon Birtokon.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Móron májusban kötelező az ezerjó

2021. május 26.

Rendkívül sokféle arca van az ezerjónak, lehet a megszokott mellett pezsgők, vagy akár kései szüretelésű édes borok alapja is.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Ne a szájpadláson csattanjon a pálinka!

2021. május 22.

A Báró Harruckern Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.-ről, a termékeiről, névadójáról, a pálinkaszektor helyzetéről beszélgettünk Fabulya Attila okleveles pálinkabírálóval, a kóstolóház vezetőjével.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Mert nem csak a húsevőké a töltött káposzta - 3. rész

2021. május 1.

Van-e élet hús nélkül, vagyis létezik-e a hús nélküli töltött káposzta. Azt gondolom, nem árulok el titkot, ha azt mondom van. Lássunk néhány ínycsiklandozó receptet!

Szakcikkek / Szőlő-Bor

A Bükki borvidékről a csúcsgasztronómiába

2021. április 24.

Ez alkalommal a Bükki borvidékre látogattunk, egészen pontosan Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészetébe.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Töltött káposzta: a magyar gasztronómia ikonikus fogása - 2. rész

2021. április 15.

Folytatjuk utunkat a töltött káposzta körül, és ellátogatunk ezúttal egy-egy jó receptért Borsodba, a Hajdúságba és végezetül, de korántsem utolsó sorban Kolozs megyébe.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Töltött káposzta: a magyar gasztronómia ikonikus fogása - 1. rész

2021. április 10.

Itt az idő, teret kell szentelnünk annak az ételnek, amely idehaza nem is egyszerűen csak egy étel, hiszen sokan a nemzeti öndefiníciónk egyik alappilléreként is tekintenek rá: a töltött káposztának.