Címke: Gyümölcsrepedés

gyümölcsrepedés

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Reped a betakarítás előtt álló cseresznye a rengeteg eső miatt Spanyolországban

2024. július 3.

A pár napon belül lehullott 80-100 mm csapadék miatt 12 ezer tonna cseresznye repedhet eladhatatlanná közvetlenül a betakarítás előtt.

Szaktanácsadás

Mitől repedtek fel a Goldrich fajtájú kajszifa termései?

2023. július 16.

4 éves Goldrich fajtájú kajszibarackfám tavaly néhány szemet, az idén kb. öt kg-ot termett. Mindkét évben az érés előtt egy héttel a barackok alja megnyílt, ezáltal rovarok támadták és penészedni kezdett. Sehol nem találok erre a hibára utalást. Mi lehet az oka?

Szakcikkek / Gyümölcs

Esővíz okozta gyümölcsrepedés mérséklése huminsavas technológiával

2020. április 29.

A cseresznyetermesztésben nagy gondot okoz az érés előtti gyümölcsrepedés. A 2019-es évre visszatekintve elmondhatjuk, hogy szinte nem volt olyan cseresznyeültetvény az országban ahol ne jelentkezett volna az esővíz következtében fellépő gyümölcsrepedés. A tavalyi évben közvetlenül a szüreti időszakot megelőző és a szüreti időszakban lehullott hirtelen nagy mennyiségű csapadék országszerte problémát okozott, rontva a gyümölcs minőségét és értékesíthetőségét, súlyos gazdasági károkat okozva a termelőknek. Sokéves hazai tapasztalat, hogy az érés időszakában számítani kell a hirtelen fellépő kisebb-nagyobb csapadékmennyiségekre.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Miért repednek a gyümölcsök?

2015. július 3.

A gyümölcsök héjának felrepedése az érési időszakban sajnos, több gyümölcsfajnál is előfordul, súlyos gazdasági károkat okozva számunkra.