Öntözés nélkül elképzelhetetlen!

Öntözés nélkül elképzelhetetlen!

Agrofórum Online

A nyár folyamán rendszeresen öntözték a Kalocsa térségi földeket a helyi gazdálkodók, az aszály miatt enélkül szinte elképzelhetetlen lett volna a termelés. A költségek azonban hatalmasak, aminek enyhítésére Fajsz környékén összefogtak a növénytermesztők, és létrehozták Magyarország egyik legújabb öntözési közösségét.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Így zajlik az ipari paradicsom betakarítása Szarvason

07:25

Így zajlik az ipari paradicsom betakarítása Szarvason

2019. szeptember 20. 15:11

Az ipari paradicsomszezon kezdetén a hűvös tavaszi időjárás miatt egy héttel megkésett a palánták érkezése, a májusi esőzések pedig folyamatosan megszakították az eleve megkésett palántázást, ami után ráadásul a viszonylag hideg időben nehezen indultak meg a növények. Ennek köszönhetően a tervezett augusztus 10-i kezdés helyett majdnem 10 nappal később zúgott fel a paradicsomkombájn Szarvas határában.

Hardi Percek V. rész - Kezelőszervek

01:45

Hardi Percek V. rész - Kezelőszervek

2019. február 1. 06:08

A Hardi permetezőgépek egyik legjellemzőbb tulajdonsága a könnyű kezelhetőség, és a praktikusan elhelyezett kezelőszervek. A gazdabarát elrendezés megkönnyíti a mindennapi munkát.

Százmilliós gépeken is tanulhatnak a MATE agrárhallgatói

2021. december 2. 20:19

KITE tanszék is lesz a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetemen. A gyakorlati agrároktatást erősíti az a stratégia megállapodás, amit november 30-án Nádudvaron kötöttek meg a mezőgazdasági vállalat és a MATE vezetői. A mindkét fél számára kölcsönösen előnyös partnerség új távlatokat nyit a modern agrárdigitalizációs megoldások hazai elterjesztésében. Az egyetem és a KITE közötti a kapcsolat már nem új keletű, az évtizedekre nyúlik vissza, a lehetőségek most azonban sokkal kiterjedtebbek lesznek.

Gabonafélék őszi gyomirtásának indokai - Sipos gazda gyakorlata alapján

2021. március 22. 17:51

A megváltozott klimatikus tényezők a gyomosodási tendenciákat és ezzel együtt a gazdálkodási A megváltozott klimatikus tényezők a gyomosodási tendenciákat és ezzel együtt a gazdálkodási szokásainkat is folyamatosan formálják. Egyre elterjedtebb az őszi vetésű gabonák őszi gyomirtása. S hogy erre miért van szükség? Sipos gazda elmondta, milyen körülmények indokolhatják ezt a kezelést.

Újra virágba borult a káprázatos nagybani

2020. június 8. 10:34

Ismét kivirult a nagybani virágpiac Szigetszentmiklóson. A koronavírus-járvány miatt talán leginkább sújtott agrárágazat, a dísznövénykertészet az Anyák Napját követően tért magához, és bár a vágott virágokkal foglalkozókat negatívan érintette a ballagások elmaradása, a Flóra Hungária csarnokában már nagy a nyüzsgés hétfőnként és csütörtökönként, lassanként visszaáll a régi rend.

Fagyhelyzet az őszibarackosokban

4:35

Fagyhelyzet az őszibarackosokban

2023. szeptember 25. 10:09

Az őszibarack az egyik legintenzívebben nemesített mérsékelt égövi gyümölcsfaj: minden évben, csupán az Európai Unió piacára mintegy 40-50 új fajta kerül. Zavarbaejtően gazdag a kínálat: közel 1200 őszibarack fajta regisztrált az EU tagállamaiban. 656 őszibarack fajta pedig európai uniós szintű növényfajta oltalomban részesült. Az, hogy a jelen klimatikus körülmények között milyen fajtát érdemes választani, és milyen technológia mellet érdemes termeszteni - nem egyszerű kérdések.

Hogy áll a növényorvoslás hazánkban?

4:11

Hogy áll a növényorvoslás hazánkban?

2023. június 23. 18:17

Napjainkban a növényvédelem társadalmi megítélése nem túl kedvező. Ennek hátterében az információhiány, és egyéb szervezetek tevékenysége állhat. Ez, a növényorvosi szakmát nem kifejezetten pozitív színben tünteti fel, miközben a hatékony növénytermesztés, és élelmiszerellátás alapját képező hivatásról van szó.