Címke: Gyümölcstermesztés

gyümölcstermesztés

Szakcikkek / Gyümölcs

Hogy éri meg diót termelni?

2024. október 23.

A dió termesztésének sikerességéről kérdeztük az Engelhardt Dióbirtok tulajdonosát: évről évre színesebb a tapasztalatok köre.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Megoldások (majdnem) minden fügeproblémára

2024. július 22.

A füge, ha a talaj felett elpusztul (mert például túl hideg volt a tél), általában gond nélkül regenerálódik a gyökértörzsből.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

56 millió eurós kárt okozott a késői fagy és hó Ausztriában

2024. április 30.

A nyárias meleg után érkező hidegfront jelentős fagykárt okozott Ausztriában. A szőlő- és gyümölcstermesztésben a veszteség 56 millió euró.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Hogyan lett világelső a chilei cseresznye?

2024. március 20.

A dél-amerikai ország vezető szerepet játszik globálisan a cseresznyetermesztésben. De vajon hogy jutott idáig?

Szakcikkek / Gyümölcs

Fitoplazmák a gyümölcstermesztésben

2023. október 30.

A 21. század új kihívások elé állítja a mezőgazdaságban dolgozókat, a népességnövekedés hatására egyre több terményt, egyre rövidebb idő alatt, egyre jobb minőségben kell előállítanunk.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Az árvíz miatt került veszélybe az olasz gyümölcsök betakarítása

2023. május 27.

A halálos áldozatokkal is járó áradások Észak-Olaszországban tönkre teszik a gyümölcstermést az ország egyik leggazdagabb mezőgazdasági régiójában – közölte a Coldiretti mezőgazdasági lobbi.

Szakcikkek / Gyümölcs

Fejlesztések nélkül is lehet, de nem érdemes

2023. február 20.

A Kóder-család hosszú évtizedek óta foglalkozik gyümölcstermesztéssel, a jelenlegi gazdaság alappilléreit a szülők tették le a rendszerváltást követő időszakban.

Szakcikkek / Zöldítő

Profiktól profiknak

2023. február 16.

Egy ilyen aszályos év, mint 2022 nagyot fordít a megszokásokon. Mit tehetünk a kiesések ellensúlyozására?

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Ízletes eperfajta, ami a lisztharmattal szemben is toleráns

2023. február 2.

Az új Marvella fajta egy olyan eper, amelyet a termesztési előnyök miatt fejlesztettek ki.