Címke: Hús

hús

Szakcikkek / Kitekintés

Nyereg alatt puhított húst ettek és feketelevest ittak őseink? Komoly tévedés!

2024. január 29.

Hallott már arról, hogy őseink a nyereg alatt puhították a fogyasztásra szánt húst? Vagy ismeri azt a mondást, miszerint „hátra van még a feketeleves”? Ha igen, akkor érdemes ezt a cikket tovább olvasni, mert elképzelhető, hogy ha nem is egy világ omlik össze, de el kell engedni pár régóta tényként kezelt tévhitet.

Szakcikkek / Állattenyésztés

A bolti árak félrevezetőek: sokkal drágább a hús és a tej

2023. december 27.

2021-ben csak a tejhasznú tehenészet és sertéstenyészet közel 30 milliárd forint nemzetgazdasági veszteséget eredményezett, és ezekben a számokban még nincs benne a befektetett eszközök megtérülése, a gazdálkodók profitja, ez pusztán a működési veszteség, amit a magyar állam, tehát mindannyian finanszírozunk.

Agrárhírek / Életmód

12 hétköznapi anyag, amit tilos komposztálnunk

2023. augusztus 21.

Valamiért sok ember azt gondolja, hogy a komposzt nem más, mint szerves anyagokból álló szemét, amibe kis túlzással mindent bele lehet dobni. A „házi trágya” előállítása nagyon is üdvözítő, de egyáltalán nem mindegy, mit dobunk a komposztkupacba.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Elmaradhat az országos „bespájzolás” az árstop eltörlése előtt

2023. július 29.

Már csak pár napig van érvényben az árstop bizonyos élelmiszertermékekre Magyarországon. Akadnak olyanok, akik a szokottnál most nagyobb tételben vásárolnak, ám a pánikszerű vásárlás, a „bespájzolás” ezúttal alighanem elmarad.

Agrárhírek / Állattenyésztés

AKI: nőtt a baromfihúsexport

2023. május 18.

Az AKI vágási statisztikai adatai alapján Magyarországon 145 ezer tonna (élősúly) baromfit vágtak le 2023. január–márciusban, 7,5 százalékkal többet, mint 2022 azonos időszakában.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Gyógynövénykivonatokat tartalmazó hústermékcsaládot fejlesztettek ki

2023. április 26.

Komplex gyógynövénykivonatokat tartalmazó, fokozott antioxidáns tulajdonságokkal és csökkentett tartósítószer-mennyiséggel rendelkező hústermékcsaládot fejlesztett a felgyői vágóhidat működtető Gulyás János és Társa Kft.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Egyre kevesebb húst esznek az osztrákok

2023. január 7.

Ausztriában csökken a húsfogyasztás, és ezzel párhuzamosan az alternatívákkal kapcsolatos szkepticizmus is.

Agrárhírek / Agrárközélet

Folyamatosan biztosított lesz az élelmiszer-ellátás az ünnepek alatt is

2020. december 11.

Csirke- és pulykahús mellett lesz elég pecsenyekacsa, sovány és hízott liba is a boltokban éppúgy, mint sertés- és malachús, valamint virsli és más húskészítmény.

Agrárhírek / Agrárközélet

A járvány ellenére is növekedett a húsipar Brazíliában

2020. december 10.

A sertéshús esetében Brazília termelése 3,5 százalékkal, 4,4 millió tonnára nőhet 2021-ben, míg az export jövőre elérheti az 1,1 millió tonnát.