Címke: Húsipar

húsipar

Agrárhírek / Állattenyésztés

A hazai húsipar a fényt keresi az alagút végén

2024. március 22.

Éder Tamás a hazai húsipar helyzetéről március 6-án tartott előadásának legfontosabb tényeit és tanulságait foglaljuk össze.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

A következő évek agrárpolitikai feladata a hazai tulajdonú élelmiszeripar megerősítése

2023. március 31.

A húsipar fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban, és a kormány is kiemelt figyelmet fordít az ágazat támogatására és fejlesztésére- jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Húsipari Szövetség sajtótájékoztatóján.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Nébih: nőtt a magyar élelmiszerek aránya a boltokban

2022. április 7.

A magyar tulajdonú üzletláncok teljesítettek a legjobban.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Megérzi a húsipar a húshelyettesítők növekvő népszerűségét

2021. június 11.

A növényi eredetű fehérjeipar a fogyasztókért folytatott versenyben gondokat okozhat a hagyományos hús iránti piaci keresletnek.

Agrárhírek / Agrárközélet

A növekvő költségek elvihetik a profitot a húsiparban

2021. május 12.

A megnövekedett munkaerő-, szállítási- és nyersanyagköltségek, valamint a gabona és takarmányárak, számos vállalatnak gondot okozhatnak a húsiparban.

Agrárhírek / Agrárközélet

A járvány ellenére is növekedett a húsipar Brazíliában

2020. december 10.

A sertéshús esetében Brazília termelése 3,5 százalékkal, 4,4 millió tonnára nőhet 2021-ben, míg az export jövőre elérheti az 1,1 millió tonnát.

Blog / COVID-Agrár

COVID-19: javulásra számít a húsipari óriás

2020. november 18.

A Tyson Foods összesen 540 millió dollárt költött a COVID-19-hez kapcsolódó kiadásokra a 2020-as pénzügyi évben.

Blog / COVID-Agrár

Beleremeghet a német húsipar a koronavírusba

2020. június 30.

Az autókkal ellentétben a húsiparban nem olyan egyszerű a leállás. Itt kilenc hónapot is igénybe vehet egy üzem leállítása.

Agrárhírek / Életmód

A jövő húsételeinek nagyobb része nem lesz állati eredetű!

2019. június 22.

Az előrejelzések szerint 2040 húsételeinek 35 százaléka sejtkultúra-tenyészetekből, 25 százaléka pedig növényi pótlékokból fog állni.