Címke: Jogszabály

jogszabály

Agrárhírek / Állattenyésztés

Állattenyésztés: szigorodnak az antibiotikumok felírásának követelményei

2023. december 10.

A Nébih felhívja az élelmiszer-termelő állatokat kezelő állatorvosok figyelmét, hogy a vonatkozó rendelet értelmében 2024. január 1-től élelmiszer-termelő állatok számára antibiotikumot kizárólag hatósági engedéllyel rendelkező állatorvos írhat fel.

Szakcikkek / Házikert

2024-től újra felfedezhetjük az otthoni komposztálást

2023. szeptember 16.

Új szabályok léptek életbe és fognak is még, mert 2024. év elejétől kötelező lesz a háztáji biohulladék szelektív gyűjtése, ami nagyban átírhatja a kerti szokásainkat is.

Szakcikkek / Növényvédelem

A Mospilan 20 SG rovarölő szer kapott elsőként engedélyt hazánkban drónos kijuttatásra

2023. augusztus 18.

Az acetamiprid hatóanyagú Mospilan 20 SG az első növényvédő szer Magyarországon, amely engedélyt kapott pilóta nélküli légi járművel történő alkalmazásra.

Blog / Ház, táj

Külföldi nyaralás és növényegészségügy II.

2023. július 23.

Növénybarátként érdemes a külföldi utazásaink előtt tájékozódni a növényegészségügyi előírásokról, hiszen a tudtunkon kívül nagy kárt okozhatunk, ha a hazahozott növénnyel együtt a növény egyik betegsége vagy kártevője is beutazik vele együtt.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Egységes kérelem: már megismerhetők a kapcsolódó jogszabályok

2023. április 7.

A társadalmi egyeztetés - a vonatkozó törvényi határidőket figyelembe véve - 2023. április 18-ig tart.

Agrárhírek / Növényvédelem

Már drónnal is lehet permetezni

2022. február 10.

A légi permetezésre vonatkozó jogszabály módosításával az Agrárminisztérium együttműködésben az Innovációs és Technológiai Minisztériummal megalkotta a drónokkal történő növényvédő szer kijuttatásának jogszabályi környezetét, elősegítve ezzel, hogy az új, pontosabb és célzottabb kijuttatást lehetővé tevő légi permetezési technológia a magyar gazdák rendelkezésére állhasson.

Agrárhírek / Gazdainfó

Gazdainfó: januári teendők, változó jogszabályok

2022. január 13.

Az évkezdet a gazdálkodóknak nem csak a tervezésről szól, hanem a jelentési kötelezettségekről is. Ezen kívül is érdemes résen lenni, hiszen több jogszabály is változott, ezekről is olvashatnak az alábbi összefoglalóban.

Agrárhírek / Agrárközélet

Agrárminisztérium: jelentős jogszabályok segítik a gazdák munkáját

2022. január 1.

Az Agrárminisztérium 2021-ben jelentős jogszabályokkal segítette a gazdálkodók és az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások tevékenységét.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az Agrárminisztérium kútamnesztiát hirdet 2023. december 31-ig

2020. december 26.

A törvénymódosítás lényeges egyszerűsítést hajt végre a mezőgazdasági öntözési célú kutak nyilvántartásba vétele és a vízjogi engedélyezése tekintetében is.